NaslovnicaVijestiNeymar pronašao rupu u zakonu: Iskorištava situaciju i bježi iz PSG-a za...

Neymar pronašao rupu u zakonu: Iskorištava situaciju i bježi iz PSG-a za drastično manju cijenu!

Da li je moguće raskinuti ugovor sa nogometnim klubom u kojem se nalazite bez da kršite pravila koja štite klubove u ugovorima koje postižu sa igračima?

Škotski igrač Webster je obznanio put kojim bi Brazilac Neymar napokon mogao prokrčiti svoj put u Barcelonu iz PSG-a.

Naime, Andy Webster je bio škotski branič i reprezentativac koji je raskinuo ugovor sa Heartsom samo godinu prije isteka tog ugovora, a sve je to uradio kako bi prešao u Wigan.

Prilikom raskida ugovora, Webster nije aktivirao FIFA-in članak 17 – pravilnik o transferima, te je na taj način izbjegao moguće kazne. Nakon toga je završio na arbitražnom sudu. Međutim, tamo je odlučeno da Wigan mora uplatiti Heartsu samo 150.000 funti, što je cifra koju bi igrač zaradio u posljednjoj godini ugovora.

Na kraju se otkrilo da se radi o iznosu od 625.000 funti, a Heartsi su tražili čak 4.6 millijuna funti.

Ovo je način na koji Neymar sada može pobjeći u Barcelonu iz PSG-a. Navodno su pregovori već počeli, navode neki mediji.

Navodno je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu već kontaktirao odvjetnika kako bi napravili plan za dovođenje Brazilca.

Ako Neymar ne potpiše novi ugovor sa PSG-om, te se odluči da uradi ovo što je Webster uradio, sve što mora učiniti jeste da sačeka posljednju godinu svog ugovora, te obavijesti PSG-a o odlasku, samo 15 dana prije isteka.

Ako u nekom slučaju PSG i Barcelona ne postignu dogovor, što se vjerojatno neće dogoditi, jer je Barcelonin prvobitni plan da odugovalači, a odštetu koju će morati platiti će odrediti FIFA, baš kao u slučaju Webstera.

Zatim će Barcelona uložiti žalbu na odluku PSG-a i time će dobiti drastično smanjenje naknade, te će proći dosta jeftinije.

Međutim, ipak se predviđa da bi FIFA ovdje mogla staviti naknadu od 180 milijuna eura, što nije baš mala cijena. Cijena će vjerojatno biti i manja, ali teško da će biti ispod 100 milijuna eura, no čini se da je Barca spremna platiti čak i 180 ako će to vratiti Neymara na Nou Camp.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!