NaslovnicaVijestiNeymar u problemu: Španjolsko tužiteljstvo mu prijeti sa dvije godine zatvora?

Neymar u problemu: Španjolsko tužiteljstvo mu prijeti sa dvije godine zatvora?

Brazilski nogometaš, Neymar nalazi se u problemu, i to ozbiljnom. Španjolsko tužiteljstvo zatražilo je danas od Nacionalnog suda u Madridu da nogometaš Barcelone Neymar kazni s dvije godine zatvora i novčanom kaznom od 10,6 milijuna dolara. Neymar je optužen za korupciju i neregularnosti prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

u problemu

Tužitelji su od Nacionalnog suda tražili istu zatvorsku kaznu i za Neymarovog oca koji je također već duže vrijeme u problemu, dok su za bivšeg predsjednika Barcelone Sandra Rosella tražili kaznu od pet godina zatvora.

Postupak je pokrenut nakon žalbe brazilskog investicijskog fonda DIS, koja je bila vlasnik 40 posto prava na Neymara. Oni tvrde da su oštećeno, odnosno da su uskraćeni za naknadu prilikom transfera Neymara iz Santosa u španjolsku Barcelonu. Sudac Nacionalnom suda je ranije ovog mjeseca prihvatio i optužbe protiv Barcelone, Santosa i bivšeg predsjednika tog kluba Odilija Rodrigueza prevaru prilikom transfera.

Rodriguez se suočava s tri godine zatvora, a tužitelji su tražili i kaznu od 8,9 milijuna dolara za Barcelonu, odnosno 7,4 milijuna za Santos.

Tužitelji su također zatražili i godinu dana zatvora, kao i 10,6 milijuna dolara kazne za Neymarovu majku koja je suvlasnik jedne tvrtke svog supruga, za koju su također tražili kaznu od 1,4 milijuna dolara. Navodi se i da su tužitelji tražili da Rosell, Rodriguezu, Barcelona i Santos doplate DIS-u gotovo 3,4 milijuna dolara za transfer.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!