NaslovnicaVijesti"Nikada ne bih igrao za United"

“Nikada ne bih igrao za United”

Veznjak Borussije Dortmund Emre Can otkrio je da nikada neće igrati za Manchester United zbog svojih veza sa Liverpoolom.

Njemački vezni igrač bio je povezan sa prelaskom na Old Trafford na zimskom prijelaznom roku kada je postalo očito da će napustiti Juventus.

Brojna izvješća upućivala su na to da ga Manchester United želi dovesti, iako je u to vrijeme bilo jasno kako se taj transfer neće dogoditi zbog Cana.

Općenito se tvrdilo da se neće pridružiti Unitedu zbog povezanosti sa Liverpoolom, gdje je proveo četiri godine i upisao 167 nastupa prije nego što se 2018. godine pridružio Juventusu u besplatnom transferu.

Ta se glasina nikada nije potvrdila kao činjenica, ali sada je igrač inzistirao na tome da on nikada ne bi igrao za United.

“Poređenje Uniteda i Bayerna odgovara,” rekao je novinarima.

“Oba kluba su rekordni prvaci i imaju veliku snagu. Pored toga, velika imena poput Bastian Schweinsteigera i Owen Hargreavesa igrala su za oba kluba.”

“Ali nikada ne bih igrao za United zbog vremena koje sam proveo u Liverpoolu. Moje srce mi to neće dopustiti. Suparništvo između klubova je zaista ogromno.”

Sada se nalazi u Dortmundu nakon razočaravajućeg vremena u Juventusu, gdje se nije uspio uspostaviti u prvom timu nakon što je impresionirao na Anfieldu.

On je do sada bio pun pogodak u njemačkom klubu i to je bilo dovoljno da se odluče da njegova posudba postane trajna nedugo nakon dolaska.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!