NaslovnicaVijestiNIŠTA OD TRANSFERA: Chelsea poslao ponudu, ali zvijezda Bundeslige želi u Liverpool!

NIŠTA OD TRANSFERA: Chelsea poslao ponudu, ali zvijezda Bundeslige želi u Liverpool!

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea je poslao i službenu ponudu na adresu Borussije Dortmund za jednu od najvećih zvijezda njemačkog velikana, a riječ je o Christianu Pulišiću. Unatoč sjajnom startu ‘Plavaca’ u novoj sezoni, trener Maurizio Sarri želi dodatno pojačati tim u predstojećem zimskom prelaznom roku, a Pulišić je navodno njegova meta broj jedan.

Christian Pulišić želi u Liverpool

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država već se dugo vremena povezuje sa dolaskom u Premier ligu, a u protekle dvije godine je pokazao kako je jedan od najtalentiranijih igrača na svojoj poziciji u Bundesligi. Engleske novine The Evening Standard su jučer izvijestile kako su predstavnici Chelseaja već održali prve pregovore sa Borussijom Dortmund u petak, te se raspitivali koliko bi iznosila cijena 20-godišnjaka u zimskom prelaznom roku. Ipak, ponudili su znatno manju cifru od 70 miliona funti, koliko čelnici njemačkog kluba traže za svog dragulja.

Kada je u pitanju sam Pulišić, on je upoznat sa interesom brojnih velikana za njega, te odbija započeti pregovore oko produženja svog ugovora, koji ističe u ljeto 2020. godine. Sarri u Pulišiću vidi idealnu zamjenu za Edena Hazarda, čiji odlazak u Real Madrid je neminovan, dok Pedro i Willian neće još dugo vremena igrati na vrhuncu. U klubu iz zapadnog Londona su uvjereni kako će postići dogovor sa Borussijom, ali u izvješću piše kako bi Pulišić radije želio otići u Liverpool, gdje bi se udružio sa bivšim trenerom Borussije Dortmund Jurgenom Kloppom.

Nakon što su izgubili protiv Tottenham Hotspura prošlog tjedna, kada je prekinut njihov niz bez poraza u Premier ligi, ‘Plavci’ su u nedjelju slavili u gradskom derbiju protiv Fulhama rezultatom 2-0 na Stamford Bridgeu. Trenutno se nalaze na trećem mjestu na tabeli sa 31 osvojenim bodom, sedam manje od vodećeg Manchester Cityja, te pet manje od drugoplasiranog Liverpoola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!