NaslovnicaVijestiNogometaš Sassuola postigao gol i poslao poruku o koronavirusu

Nogometaš Sassuola postigao gol i poslao poruku o koronavirusu

Nogometaš Sassuola Francesco Caputo postigao je dva gola u utakmici protiv Brescije, a nakon prvog pogotka, otrčao je do kamere i poslao poruku o koronavirusu.

Nogometaši Sassuola savladali su Bresciu rezultatom 3:0, u poslednjoj utakmici 26. kola talijanske Serije A. Utakmica je, kao i sve u ovom kolu, igrana pred praznim tribinama zbog rizika od širenja koronavirusa.

Sassuolo je ostvario devetu pobjedu u prvenstvu i skočio na 11. mjesto sa 32 boda, dok je Brescia ostala zakucana za dno sa samo 16.

Domaćin je do prednosti došao u posljednjem minutu prvog poluvremena, kada je Caputo iskoristio katastrofalnu grešku odbrane gostiju i nesebičnu asistenciju Defrela.

On je proslavio pogodak tako što je u kameru pokazao papir sa riječima podrške ljudima pogođenim koronavirusom.

“Sve će biti u redu, ostanite u kućama”, pisalo je na papiru.

Isti igrač je u 61. minutu duplirao prednost divnim udarcem iz voleja, da bi u 75. Boga postavio konačan rezultat.

On je lijepo prošao po lijevom boku i odličnim udarcem pogodio suprotnu malu mrežu. Sassuolo je siguran u sredini tabele, dok se Brescia vjerovatno već sada oprostila od Serie A.

Italija je treća po broju oboljelih od koronavirusa, iza Kine i Južne Koreje, ali je zemlja sa najviše smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata u ovoj zemlji umrlo je 97 ljudi, ukupno su zabilježena 463 smrtna slučaja, a 733 je na intenzivnoj njezi. Do sada je registrovano 9.172 oboljelih.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!