NaslovnicaVijestiNogometna zvijer: Ronaldov nebeski skok kroz statistiku

Nogometna zvijer: Ronaldov nebeski skok kroz statistiku

Ronaldov nebeski skok tema je dana u italijanskim sportskim medijima a i šire. Fascinantan pogodak Portugalca u pobjedi protiv Sampdorije (2:1) impersionirao je nogometnu javnost.

Juve je odnio tri boda sa Luigi Ferrarisa, gosti su stigli do vođstva u 19. minuti kada se u listu strijelaca upisao Paulo Dybala. Alex Sandro je uputio loptu u šesnaesterac protivničke ekipe, a reprezentativac Argentine, Paulo Dybala, je volej udarcem postigao sjajan pogodak, ostavivši golmana Sampdorije bez šansi.

Igrala se 35. minuta kada je Sampdorija stigla do izjednačenja protiv Juventusa, a u listu strijelaca upisao se Gianluca Caprari. Caprari je iskoristio dvije skandalozne greške Alexa Sandra, koji je prvo izgubio loptu u opasnoj zoni, a nešto kasnije i ‘asistirao’ Caprariju za izjednačujući pogodak.

Zvijezda Juventusa Cristiano Ronaldo ponovo je zadivio nogometni svijet u 45. minutu, spektakularnim pobjednonosnim golom protiv Sampdorije, kada je napravio nešto što se “kosi” sa zakonima fizike.

Portugalski as pogotkom glavom donio je početno vođstvo italijanskom prvaku, ali to nije bio običan pogodak, pošto je Cristiano bukvalno “levitirao” u vazduhu prije nego što je glavom poslao loptu u mrežu rivala.

Fantastična fizička sprema je nešto što godinama unazad odlikuje Ronalda, a stručnjaci su izračunali da je njegov odraz prilikom postizanja gola bio 71 cm, dok loptu je glavom zahvatio na visini 2.56 metara, a u vazduhu je proveo 1.5 sekundi.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!