NaslovnicaVijestiNovo pojačanje od 50 miliona funti za kinesku Super Ligu

Novo pojačanje od 50 miliona funti za kinesku Super Ligu

Novo pojačanje od 50 miliona funti za kinesku Super Ligu. Liverpool je bio blizu da dogovori sve uslove sa Brazilcem, ali izvještaji iz Italije tvrde da će veznjak ipak otići u kinesku Super ligu.

Novo pojačanje od 50 miliona funti za kinesku Super Ligu

Veznjak Shakhtar Donetska, Alex Teixeira, koji se približava prelasku u kinesku Super ligu, bi mogao preći za sumu od 50 miliona eura, navodi Calcio Mercato.

Tokom januarskog prijelaznog roka Liverpool je bio u razgovorima sa Shakhtarom za 26-godišnjaka, ali ukrajinci su ga zacijenili na 53 miliona funti.

Liverpool će biti u potrazi za Brazilcom i u ljetnom prijelaznom roku, ali se tvrdi da su razgovori između Shakhtara i Jiangsu Suninga u tijeku i očekuje se da će sve biti završeno uskoro.

Jiangsu Suning su več doveli Ramiresa iz chelseaja za naknadu od 25 miliona funti.

Ramires Santos de Načimento (port. Ramires Santos do Nascimento; rođen 24. marta 1987. u Bara de Pireu) je brazilski fudbaler koji igra u veznom redu, u Čelsiju i brazilskoj fudbalskoj reprezentaciji.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Igra sve kada je u pitanju vezni red. Najbolje se snalazi na poziciji zadnjeg veznog, zbog velike energije koju poseduje i mogućnostima koje može da pruži u odbrani. Ramires svoju karijeru započinje u Žonvilu 2005. godine, zatim prelazi u Kruzeiro u kojem provodi tek nešto više od dve sezone.

Za Kruzeiro je odigrao 61 meč i postigao je solidnih 12 golova. Godine 2009. se seli u Portugal, gde potpisuje ugovor sa portugalskim gigantom Benfikom. Tu se zadržao samo jednu sezonu, ali je njegov doprinos klubu bio ogroman. Te godine Benfika se penje na tron u Portugalskom prvenstvu. A Ramires skreće pažnju na sebe sjajnim igrama na svim frontovima.

Ljeta 2010. godine prelazi u Londonski Čelsi za koji potpisuje četvorogodišnji ugovor. Debi za popularne „plavce“ je odigrao u pobedi Čelsija od 2:0 nad ekipom Stouk sitija krajem avgusta 2010. godine, a prvi gol postiže u pobedi Čelsija od 4:0 nad ekipom Bolton vonderersima.

Debitovao je u brazilskoj fudbalskoj reprezentaciji 6. juna 2009. godine, protiv Urugvaja.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!