NaslovnicaVijestiOBARA REKORD ZA REKORDOM: 'Novi Messi' postao Barcin najmlađi debitant u Ligi...

OBARA REKORD ZA REKORDOM: ‘Novi Messi’ postao Barcin najmlađi debitant u Ligi prvaka!

Napadač i jedan od najtalentiranijih igrača Barcelone Ansu Fati večeras je postao najmlađi igrač katalonskog giganta u Ligi prvaka sa samo 16 godina i 321 dan.

Fati postao najmlađi igrač Barcelone u Ligi prvaka

Produkt Barcine popularne škole La Masije prije samo tri tjedna je debitirao za prvi tim Blaugrane, na utakmici protiv Real Betisa, i od tada je dobio još dosta prilika, postaviši tako i najmlađi strijelac u povijesti kluba nakon što je postigao gol protiv Osasune u La Ligi.

Nakon tog rekorda mnogi navijači kluba su ga počeli nazivati novim Messijem, s obzirom na nevjerovatan talenat koji je pokazao, a večeras je na utakmici protiv Borussije Dortmund u okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka oborio još jedan rekord.

Naime, trener Ernesto Valverde mu je dao priliku od prve minute, i 16-godišnjak je tako postao najmlađi igrač koji je predstavljao Barcelonu u najelitnijem europskom takmičenju u povijesti kluba. Kako bismo ovo stavili u drugačiju perspektivu, Fati je postao prvi igrač rođen 2002. godine koji je nastupio u Ligi prvaka.

Ipak, on nije uspio postići gol večeras, te tako nije uspio oboriti rekord najmlađeg strijelca u ovom takmičenju, a to je Peter Ofori-Quaye, koji je postigao gol u dresu Olympiakosa kada je imao samo 17 godina i 195 dana. Međutim, zasigurno će imati još dosta prilika, a i vremena da obori i taj rekord ukoliko zadrži povjerenje Valverdea.

On je nedavno potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Barcelonom, u kojem se nalazi otkupna klauzula u vrijednosti od čak 100 miliona eura. Ono što je mnoge ljubitelje nogometa nedavno nasmijalo je činjenica da je toliko mlad da je morao zatražiti dozvolu od svojih roditelja da zabilježi debi u La Ligi, s obzirom na pravila lige koja zabranjuju igračima mlađim od 18 godina da nastupaju u večernjim utakmicama. Oni su mu, naravno, to odobrili, a ne sumnjamo kako se nimalo nisu pokajali, te da je pred njim velika budućnost ukoliko ovako nastavi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!