NaslovnicaVijestiOBJAŠNJENJE: Zašto je Juventus prošle sezone zaradio 30 miliona više od Real...

OBJAŠNJENJE: Zašto je Juventus prošle sezone zaradio 30 miliona više od Real Madrida u Ligi prvaka

UEFA je jučer objavila zarade klubova u prošlosezonskoj Ligi prvaka, a mnogi su ostali iznenađeni količinom novca koju je dobio Juventus.

Zašto je Juventus zaradio 30 miliona više od Real Madrida

Naime, drugoplasirana ‘Stara dama’ je osvojila čak 30 miliona eura više od prvaka Real Madrida.

Bianconeri su ukupno prošle sezone igrajući ovo takmičenje zaradili 109 miliona eura, na drugom mjestu je Real Madrid sa zaradom od 81 milion eura, dok je treći Leicester City sa 78 miliona eura zarade.

Španjolska Marca je objasnila da su TV prava glavni izvor prihoda za klubove koji igraju Ligu prvaka, te da je ukupno 580 miliona eura podijeljeno među svim klubovima samo od TV prava prošle sezone.

[su_no1forfootball]

Svaki klub je dobijao drugačiji iznos novca od utakmice do utakmice, uglavnom zavisno od njegove pozicije na tabeli u ligi i broja utakmica koje odigra u ovom takmičenju.

Marca također dodaje da je 73 miliona eura podijeljeno među klubovima koji obezbijede grupnu fazu Lige prvaka, od čega svaki klub dobije po 12,7 miliona eura.

Stoga, ukoliko neki klub osvoji ovo takmičenje, to ne mora nužno značiti da će zaraditi i najviše novca od igranje u istom.

[su_bonus]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!