NaslovnicaVijestiOBJAVLJEN TIM DECENIJE: Evo kako izgleda najboljih 11 Barcelone u proteklih deset...

OBJAVLJEN TIM DECENIJE: Evo kako izgleda najboljih 11 Barcelone u proteklih deset godina!

Danas je popularni portal WhoScored objavio tim decenije jednog od najboljih timova na svijetu, a riječ je o Barceloni. Naime, ovaj portal se bavi statistikom u nogometu, te su uporedili prosjek ocjena svih Barcinih igrača u proteklih deset godina i u početnih jedanest se nije našlo nekoliko velikih imena.

Barcelonin tim decenije

Od trenutnih igrača tu su samo Marc-Andre Ter Stegen, Gerard Pique, Jordi Alba, Lionel Messi i Luis Suarez. U obrani su još Javier Mascherano, Dani Alves i Jordi Alba. Što se tiče veznog reda, tu su neizostavni Xavi Hernandez i Andres Iniesta, ali i najveće iznenađenje Cesc Fabregas, koji se našao u timu ispred Sergija Busquetsa.

On je proveo tri godine na Camp Nouu, ali ga navijači nikada nisu zavoljeli. Klub je napustio 2014. godine, kada je otišao u Chelsea, i mnogi od njih su podržali tu odluku. S druge strane, Busquets se smatra jednom od najvećih legendi u povijesti kluba, te je osvojio mnoštvo trofeja otkako je debitovao prije više od deset godina.

Još jedan izostanak koji je razbijesnio navijače je izostanak legendarnog Carlesa Puyola. Iako nije igrao toliko od početka novog desetljeća, ipak je kao kapiten tim predvodio do tri titule prvaka La Lige, te titule Lige prvaka prije nego što je završio karijeru 2014. godine.

Ipak, kada je riječ o napadačkoj trojci, tu nema nikakve dvojbe. Riječ je o Lionelu Messiju, Luisu Suarezu i Neymaru, trojcu poznatijem kao MSN. Kandidati za jednu od te tri pozicije su svakako i David Villa i Pedro, ali nisu bili ni približno učinkoviti kao Suarez i Neymar.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!