NaslovnicaVijestiOBJAVLJENA LISTA: Ovo je 10 trenutno najvrijednijih timova iz Liga petice!

OBJAVLJENA LISTA: Ovo je 10 trenutno najvrijednijih timova iz Liga petice!

Danas je objavljena lista deset najvrijednijih timova iz pet najjačih europskih liga u ovom trenutku, a na njoj se nije našao veliki broj europskih velikana, što je iznenadilo mnoge.

Deset najvrijednijih klubova

Naime, listu je objavio popularni portal Transfermarkt, a ukupnu vrijednost određenog tima čini zbroj vrijednosti svih igrača u tom timu. Tako ne čudi da se na samom vrhu nalazi Manchester City, sa nevjerovatnom vrijednošću od čak 1,28 milijardi eura.

Jedan od razloga za to je zasigurno i forma Raheema Sterlinga u posljednje vrijeme, čija vrijednost je skočila na 126 miliona eura, a naravno tu je i veliki broj drugih zvijezda koje vrijede približno, kao što su Kevin De Bruyne i Sergio Aguero.

Na drugom i trećem mjestu se nalaze dva giganta iz La Lige, Real Madrid, te Barcelona. Oni su se znatno pojačali proteklog ljeta, kada su u svoje redove doveli Edena Hazarda, odnosno Antoinea Griezmanna. U top pet su, odnosno na četvrtom i petom mjestu Liverpool i Paris Saint-Germain.

Ovo je veliki pokazatelj koliko je Liverpool napredovao osvajanjem Lige prvaka prošle sezone, te njihov sastav vrijedniji je od sastava ‘Parižana’, koji u svojim redovima imaju dva najskuplja igrača svijeta Neymara i Kyliana Mbappea.

Na preostalih pet pozicija na ovoj listi još su se našli redom Tottenham Hotspur, Bayern Munchen, Atletico Madrid, Juventus i Chelsea. Razlog zbog kojeg su Spursi ovako visoko rangirani su njihove vjerovatno dvije glavne zvijezde Christian Eriksen i Harry Kane, čija vrijednost iznosi oko 100 miliona eura.

S druge strane, mnoge je iznenadila pozicija Atletico Madrida na ovoj listi, s obzirom da su klub nedavno napustili Antoine Griezmann i Diego Godin, koji su važili za možda i glavne igrače ‘Jorgandžija’ u proteklih nekoliko sezona. Ipak, njihov odlazak su nadoknadili sjajni Jan Oblak, te novo pojačanje Joao Felix, čija vrijednost iznosi oko 90 miliona eura.

Zanimljivo je i kako se na listi ne nalazi Manchester United, koji je potrošio nevjerovatne cifre na nova pojačanja u proteklih nekoliko godina. Naime, ‘Crveni vragovi’ su od osvajanja Premier lige posljednji put, 2013. godine, potrošili skoro milijardu funti na transfer tržištu.

– 10 najvrijednijih timova iz Liga petice:
1. Manchester City – 1,28 milijardi €
2. Real Madrid – 1,19 milijardi €
3. Barcelona – 1,18 milijardi €
4. Liverpool – 1,07 milijardi €
5. PSG – 1,05 milijardi €
6. Tottenham Hotspur – 985 miliona €
7. Bayern Munchen – 883 miliona €
8. Atletico Madrid – 873 miliona €
9. Juventus – 838 miliona €
10. Chelsea – 807 miliona €

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!