Mediji uzvraćaju udarac: Odgovor na novinarsku konferenciju Bayerna koja je podigla mnogo prašine!

Press konferencija Bayerna na kojoj su vodeći ljudi kluba “opleli” po medijima koji su kritizirali trenera i igrače, prouzrokovala je kontraefekat. Mediji u Njemačkoj su mišljenja kako je klub izgubio “kontakt sa realnošću”.

Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoenes i Hasan Salihamidžić su u petak na konferenciji za novinare  tvrdili da su takve napade na klub više neće dopustiti. Oni su čak i zaprijetili tužbama protiv medija koji su širili  glasine da je tim je prestar kako nema perspektive da kritika sadašnjem treneru Niki Kovaču nije prikladna i slično.

Ako je uprava kluba htjela prestrašiti i utjecati na njihov rad svojim javnim nastupom, nisu uspjeli. Mediji su već reagirali na optužbe i prijetnje kluba.

>> Nova zvijezda je rođena: Luka Jović sa vanzemaljskom predstavom ušao u historiju!

Utjecajni i ugledni Der Spiegel detaljno je analizirao jučerašnju konferenciju za novinare i došao do zaključka da je sramotna.

„U budućnosti, novinari ne bi trebali pisati o tome da je Bayernova momčad prestara, jer bi to moglo naljutiti Hoenessa i Rummeniggea. Nadamo se da ćemo biti u stanju napisati da je i uprava kluba stara. Nakon konferencije za novinare, očigledno je da nakon dugogodišnjeg vladanja Hoenessa i Rummeniggea, Bayern izgubio kontakt sa realnošću”, napisali su u Spiegelu.

Sport1 press konferencija smatra pretjeranom. „Bayern je imao mnogo press konferencija, koje postae povijesne ili su postale hit na internetu. Ono što se dogodilo ovaj put, se nije dogodilo nikad. Napad na medije, strustručnjake i bivše igrače je presedan”.

Da li će ova pressica nešto promjeniti, što se tiče rezultata, ostaje nam da vidimo.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.