NaslovnicaVijestiOdlazak fudbalske legende: Preminuo "bijeli Pele"

Odlazak fudbalske legende: Preminuo “bijeli Pele”

Preminuo je Dragoslav Šekularac, legenda Crvene Zvezde i jugoslovenskog fudbala, jedan od najboljih driblera tog vremena, zbog čega su ga i prozvali “bijeli Pele”.

Fudbalski klub Crvena Zvezda je u subotu prijepodne obavijestio navijače i ljubitelje fudbala da je preminuo Dragoslav Šekularac.

Druga Zvezdina zvezda, Šeki, legenda, majstor u kopačkama, virtouz… Čovjek koji je bio simbol jednog vremena, fudbaler čije će se ime i prezime uvijek izgovarati sa poštovanjem i divljenjem.

Dragoslav Šekularac rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu i svojim igrama i golovima u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača našeg kluba svih vremena. Preminuo je 5. januara ove godine.

Jedan od najboljih driblera na ovim prostorima za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica i postigao 119 golova, osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasljedniku u prvoj sezoni poslije njegovog odlaska postao je šampion Europe i svijeta.

“Kralj driblinga”, druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobjednik, četvrta u svijetu i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!