NaslovnicaVijestiOgromna svota novca: Koliko su zaradili Portugalci osvajanjem Lige nacija?!

Ogromna svota novca: Koliko su zaradili Portugalci osvajanjem Lige nacija?!

Pobjedom u premiernoj sezoni Lige naroda, portugalska reprezentacija znatno je obogatila proračun portugalskog nogometnog saveza.

osmina finala

Liga naroda nije bila najbolje prihvaćena od strane ljubitelja nogometa i nogometnih uposlenika, ali barem s financijske točke gledišta, najbolje ekipe u ovom natjecanju ne mogu se žaliti. Prošlog tjedna Portugal je postao prvi pobjednik najnovijeg međunarodnog natjecanja UEFA-e, a zajedno s premijama i brojnim nagradama, reprezentacija Portugala je za čak 10,5 milijuna eura bogatija, te će znatno obogatiti proračun portugalskog nogometnog saveza.

United pojačava odbranu: Crveni vragovi troše preko 100 miliona eura na dva nogometaša!

UEFA je utvrdila da svi nacionalni timovi koji sudjeluju u tzv. jakosnoj A grupi Lige nacija dobivaju 2,25 milijuna eura, a pobjednici grupa i posljednji sudionici turnira dobivaju dodatnih 2,25 milijuna eura. Prvo mjesto vrijedilo je 6 milijuna eura, drugo je vrijedilo 4,5 milijuna eura, treće 3,5 milijuna eura, a četvrto 2,5 milijuna eura. Portugal je tako zaradio 10,5 milijuna eura, finalist Nizozemska 9 milijuna, treći Englezi oko 8 milijuna, a Švicarska koja je završila kao zadnja na finalnom turiniru oko 7 milijuna eura.

Manje države i savezi imaju finu priliku da zarade novac i poprave nogometnu infrastrukturu, što je i cilj ovog takmičenja ali pitanje je gdje zapravo taj novac odlazi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!