NaslovnicaVijestiOlivier Giroud: Želim postići najmanje 20 golova ove sezone

Olivier Giroud: Želim postići najmanje 20 golova ove sezone

Napadač Arsenala Olivier Giroud otkrio je da mu je želja da postigne 20 ligaških golova u jednoj sezoni po prvi put u karijeri.

Giroud arsenal

Giroud je nedvojbeno jedan od napadača sa najboljom formom, postigao je 12 golova u ligi ove sezone, te pet golova u Ligi prvaka.

U borbi Arsenala za toliko priželjkivanu titulu prvaka Premier lige, poboljšanja na obje strane u timu, na golu sa Petrom Čechom, te Giroudom u napadu su veoma važna.

Napadač je na dobrom putu da obori svoj rekord od 25 golova u sezoni u svim takmičenjima, koji je postavio u posljednjoj sezoni u Montpellieru, a ove sezone već ima 18.

“Volio bih postići 20 golova u Premier ligi”, rekao je francuski reprezentativac za Mirror.

“To bi bilo lijepo i bio bih veoma zadovoljan ukoliko na taj način pomognem timu da ostvarimo naše ciljeve. Za mene, dobro bi bilo da postignem između 25 i 30 golova u svim takmičenjima.”

Arsenal se još uvijek bori na tri “fronta”, te ukoliko Wenger do kraja ovog mjeseca ne dovede još jednog napadača, sav teret u napadu će pasti na Giroudova leđa. Međutim, Wengeru će prioritet vjerovatno biti Premier liga, koju već toliko dogu nije osvojio.

Od ostalih takmičenja, u Ligi prvaka u osmini finala Topnici će igrati protiv Barcelone sljedećeg mjeseca, a očekivanja u tom takmičenju nisu velika, jer Barcelona brani titulu i pokušat će zadržati trofej u svom posjedu dvije uzastopne sezone, što još nijednom klubu nije uspjelo od osnivanja Lige prvaka.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!