NaslovnicaVijestiOštra kazna: Igrač Rome suspendovan zbog psovanja Boga

Oštra kazna: Igrač Rome suspendovan zbog psovanja Boga

Nije neuobičajena stvar da nogometaš naknadno zaradi suspenziju nakon pregledanja video snimka sa utakmica, ali svakako je neobično da razlog za to bude psovanje Boga.

Zanimljive vijesti stižu  sa Apeninskog poluotoka, gdje je upravo to bio slučaj. Naime, talijanski mediji su prenijeli informaciju da je vezni igrač Rome Bryan Cristante suspendovan za meč protiv Torina zbog “bogohulnih izraza” koje je izrekao nakon što je postigao autogol protiv Bologne.

Kamere su zabilježile trenutak nakon autogola, a talijanski nogometni savez je naknadno suspendovao Cristantea zbog psovanja Boga.

Da stvar bude bizarnija, to se desilo pri vođstvu Rome od 0:3 na stadionu Renato Dall’Ara, a njegov tim je do kraja prvog poluvremena postigao još dva gola, za konačan rezultat i ubjedljivu pobjedu (1:5).

Prema zakonu iz 2010. godine u Italiji je uvedena zabrana igračima po pitanju “spominjanja Božijeg imena”. Džekin suigrač nije prvi koji je kažnjen po ovom zakonu, prije njega suspenzije su dobijali Sassuolov Francesco Magnanelli i Parmin Matteo Scozzarella, zatim trener Atalante Gian Piero Gasperini te vezni igrač Udinesea Rolando Mandragora.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!