NaslovnicaVijestiOtamendi otkrio ime napadača s kojim je imao najviše problema u karijeri

Otamendi otkrio ime napadača s kojim je imao najviše problema u karijeri

Defanzivac Manchester Cityja Nicolas Otamendi otkrio je kako je zvijezda najvećeg rivala Romelu Lukaku napadač koji mu je napravio najviše problema u profesionalnoj karijeri.

Otamendi pohvalio Lukakua

Argentinski reprezentativac igra sjajno ove sezone u dresu ‘Građana’, koji su na dobrom putu da osvoje titulu prvaka lige s obzirom da imaju prednost od čak 16 bodova ispred drugoplasiranog Manchester Uniteda.

Na pitanje novinara Marce koji napadač mu je zadao najviše problema u karijeri, on je rekao: “Mnogo ih je. Luis Suarez je napadač koji se neprestano kreće, trči okomito, otvara prostor, morate uvijek biti pripremljeni za trčanje. Zatim je tu i Romelu Lukaku, još jedan vrlo jak igrač, tehnički dobar, brz. Izabrao bih njih dvojicu.”

30-godišnjak bi na tu listu možda mogao dodati i Diega Costu nakon velikog poraza Argentine sinoć protiv Španjolske od čak 6-1. Bivši napadač Chelseaja je postigao gol, te konstantno bio prijetnja u vrhu napada, a Otamendi je o njemu rekao: “Imao sam neke dobre duele sa Diegom. On je jedan od igrača uz koje morate biti vrlo blizu, jer vas lako mogu okrenuti i izbaciti iz igre.”

[su_bonus]

Otamendi je također komentarisao i šanse njegove reprezentacije za osvajanje predstojećeg Svjetskog prvenstva, iako je njihov sinoćnji nastup pokazao da će to biti skoro pa nemoguće.

“S obzirom na igrače koje imamo, osvajanje Svjetskog prvenstva je ono što svi želimo, ali ne možemo ga osvojiti u prvoj utakmici. Igrat ćemo svaku utakmicu kao da je finalna i sudbina će nam reći gdje ćemo završiti. U Brazilu smo stigli do finala i skoro smo ga osvojili, ali nije bilo suđeno. Igrali smo u tri finala velikih takmičenja i nijedno nismo osvojili, ali ukoliko ponovo stignemo do finala, to je zato što to zaslužujemo.”

On je u dresu reprezentacije upisao ukupno 53 nastupa, te postigao četiri gola, a debitovao je u maju 2009. godine u pobjedi protiv Paname rezultatom 3-1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!