NaslovnicaVijestiOtkrivamo tko je Erling Haaland, 19-godišnjak koji je u prvoj utakmici Lige...

Otkrivamo tko je Erling Haaland, 19-godišnjak koji je u prvoj utakmici Lige Prvaka postigao hatrick!

Talentirani napadač Erling Haaland sinoć je ušao u povijest Lige prvaka, nakon što je u prvom poluvremenu na svom debiju u ovom takmičenju postigao nevjerovatna tri gola.

Tko je Erling Haaland

19-godišnjak je nastavio svoju sjajnu formu postigavši hat-trick za Salzburg u prvih 45 minuta u visokoj pobjedi protiv Genka u prvom kolu grupne faze Lige prvaka, a rezultat je na kraju glasio 6-2.

On je tako postao treći najmlađi igrač u povijesti ovog takmičenja koji je postigao tri gola na jednom susretu, sa 19 godina i 58 dana. Jedina dva igrača koja su to uspjela u mlađoj dobi bili su legendarni Raul (18 godina, 113 dana) i Wayne Rooney (18 godina, 340 dana).

Mladi Norvežanin je sin bivšeg igrača Notthingham Foresta, Leeds Uniteda i Manchester Cityja Alf-Ingea Haalanda, čija karijera je neslavno prerano okončana nakon što ga je u aprilu 2001. godine povrijedio Rooy Keane. Haaland Junior je u senzacionalnoj formi otkako je u januaru ove godine stigao u austrijski klub.

On je osvojio naslovnice svjetskih medija ranije ove godine kada je postigao devet golova u dresu U20 reprezentacije Norveške, u pobjedi protiv Hondurasa na Svjetskom prvenstvu za mlade, a na klupskom nivou od početka nove sezone je postigao čak 17 golova u samo devet nastupa u svim takmičenjima.

Rođen u julu 2000. godine u Leedsu, u vrijeme kada je njegov otac igrao na Elland Roadu u dresu istoimenog kluba, Haaland je prve nogometne korake napravio u Bryneu, u Norveškoj, prije nego što je stigao u Molde 2017. godine. Salzburg se nalazi u grupi G u ovosezonskoj Ligi prvaka, zajedno sa favoritima za prolazak dalje Liverpoolom i Napolijem. U sljedećem kolu ih očekuje teško gostovanje na Anfieldu, a taj susret je na rasporedu 2. oktobra.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!