NaslovnicaVijestiOTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Evo zbog čega Jose Mourinho ne daje šansu novom...

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Evo zbog čega Jose Mourinho ne daje šansu novom pojačanju Fredu!

Engleski velikan Manchester United razočaravajuće je krenuo u novu sezonu. Nakon 15 odigranih kola, nalaze se na čak osmom mjestu sa 23 osvojena boda, čak 19 manje od vodećeg Manchester Cityja, koji je odigrao utakmicu više.

Zašto Fred ne igra u Unitedu

Na pitanje novinara zašto se klub nalazi u takvoj situaciji, Jose Mourinho je dao zanimljiv odgovor izjavivši: “Svi ostali timovi su se poboljšali tokom ljeta, a mi nismo.” Ipak, mnogi se neće s tim složiti, s obzirom da su na Old Trafford pred početak sezone stigli brazilski veznjak Fred iz Shakhtar Donetska za čak 60 miliona eura, te defanzivac Porta Diogo Dalot za 22 miliona eura.

I dok Dalot nije toliko igrao zbog povrede, ostavljanje Freda na klupi počinje da izaziva bijes kod navijača Manchester Uniteda. Brazilac nije čak bio niti pozvan za utakmicu prošlog kola Premier lige protiv Arsenala, dok je četiri dana ranije utakmicu protiv Southamptona presjedio na klupi. Iako je bio starter u prve četiri ligaške utakmice u novoj sezoni, od tada je nastupio samo tri puta, te mnogima nije jasno zbog čega se to događa.

Mourinho je jučer izjavio kako je razlog Fredovih izostanaka nedostatak ravnoteže u veznom redu njegovog tima, te nagovijestio kako 25-godišnjak neće igrati redovno sve dok se ne riješe problemi u defanzivnom dijelu. Naime, portugalski stručnjak je rekao: “Vidjeli ste kako je i u drugim klubovima igračima bilo potrebno vrijeme, a neki su igrali čak i manje od Freda. Kada tim postane defanzivno jači i kada ne budemo trebali veznjake koji će više brinuti o defanzivi nego kreiranju prilika i napadu, mislim da će se horizonti za Freda u potpunosti promijeniti.”

Pored ovoga, pojedini engleski mediji pišu kako je jedan od glavnih razloga Fredovog neigranja to što Mourinho i njegov trenerski tim smatraju kako on nije fizički spreman odgovoriti na zahtjeve Premier lige. Ipak, na njega računaju dugoročno, te nisu zabrinuti za njegovu budućnost u klubu. Navodno, Fred ima poseban plan treninga, te je fokusiran na teretanu, a hoće li se uskoro primjetiti neki napredak, ostaje nam da vidimo.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!