NaslovnicaVijestiOTKRIVENI PRAVI RAZLOZI: Evo zbog čega Manchester United nije doveo Alderweirelda i...

OTKRIVENI PRAVI RAZLOZI: Evo zbog čega Manchester United nije doveo Alderweirelda i Boatenga ovog ljeta!

Ovo ljeto je bilo poprilično turbulentno za navijače Manchester Uniteda, s obzirom da njihov tim nije baš impresionirao u predsezonskim pripremama.

Manchester United odustao od Alderweirelda

Glavna ‘atrakcija’ je svakako bio Jose Mourinho, koji se žalio na sve i svašta, uključujući i igrače koji su imali produženi odmor zbog Svjetskog prvenstva, kao i zbog činjenice da mu čelnici kluba nisu doveli pojačanja koja je zahtijevao.

[su_bet365_100bonus]

‘Crveni vragovi’ su doveli samo tri igrača ovog ljeta, a riječ je o veznjaku Fredu, koji je stigao iz Shakhtar Donetska za 60 miliona eura, defanzivcu Diogu Dalotu, koji je stigao iz Porta za 22 miliona, te novom rezervnom golmanu Lee Grantu, koji je stigao iz Stoke Cityja za 2 miliona eura.

U posljednjih nekoliko tjedana sa dolaskom na Old Trafford povezivali su se i brojni centralni defanzivci, uključujući zvijezde Tottenham Hotspura i Bayern Munchena Tobyja Alderweirelda i Jeromea Boatenga, ali nijedan od njih dvojice nije došao. Prema pisanju Sky Sportsa, čelnici Uniteda su imali vrlo dobre razloge zbog odustajanja od njihovog dovođenja.

[su_no1forfootball]

Navodno, Bayern Munchen je tražio previše novca za Boatenga, koji je u posljednjih nekoliko sezona imao dosta problema sa povredama, te u Manchester Unitedu nisu spremni dovoditi takve tipove igrača, kao što je to bio slučaj sa Bastianom Schweinsteigerom i Owenom Hargreavesom. S druge strane, kada je u pitanju Alderweireld, skauti Uniteda su odlučili kako belgijski reprezentativac bolje funkcioniše u sistemu sa tri igrača u obrani, što ne odgovara Joseu Mourinhu.

Uprkos svim tim špekulacijama u koje je klub bio uključen, tim portugalskog stručnjaka je slavio u prvom kolu Premier lige na domaćem terenu protiv Leicester Cityja rezultatom 2-1, a golove su postigli Paul Pogba, koji je nosio kapitensku traku na tom susretu, i Luke Shaw, dok je utješni gol za goste u sudijskoj nadoknadi postigao Jamie Vardy.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!