NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Evo kako će izgledati početnih 11 Chelseaja pod vodstvom Lamparda sljedeće...

OTKRIVENO: Evo kako će izgledati početnih 11 Chelseaja pod vodstvom Lamparda sljedeće sezone!

Kako su danas izvijestili engleski mediji, legendarni bivši igrač Chelseaja Frank Lampard na korak je od povratka u klub, i to na poziciju trenera. Njegov trenutni klub Derby County je danas potvrdio kako su dali dozvolu čelnicima Chelseaja da razgovaraju sa Lampardom, te bi njegov povratak u klub trebao biti potvrđen u narednih nekoliko dana.

Lampard preuzima Chelsea

Tim će započeti nova era u povijesti ‘Plavaca’, a mnogi navijači su uzbuđeni i s nestrpljenjem žele vidjeti kako će njihov tim izgledati sljedeće sezone. Bivši engleski reprezentativac neće imati nimalo lagan zadatak, s obzirom da je Chelsea još uvijek pod FIFA-inom zabranom dovođenja novih pojačanja u ovom prelaznom roku.

Međutim, londonski klub na raspolaganju ima veliki broj igrača, od kojih su brojni proteklu sezonu proveli na posudbama, te nema sumnje kako će neki od njih dobiti priliku u plavom dresu sljedeće sezone. Lampard je u Derbyju prošle sezone preferirao formaciju 4-3-3, s tim da je ponekad jedan od veznjaka odlazio naprijed i tako kreirao formaciju 4-2-3-1, što već u startu izgleda mnogo pozitivnije i uzbudljivije od onoga što su navijači gledali pod vodstvom Sarrija.

Golman – Kepa Arrizabalaga
Na golu će mu bez sumnje stojati Kepa Arrizabalaga, koji iza sebe ima solidnu prvu sezonu u Premier ligi. Iako je napravio veliku dramu kada je odbio napustiti teren u finalu Carabao kupa, kroz cijelu sezonu je branio poprilično dobro, te će zasigurno zadržati svoje mjesto u prvih jedanaest i sljedeće sezone.

Desni bek – Cesar Azpilicueta
Azpilicueta je odigrao odličnu prošlu sezonu, gdje je bio jedan od najučinkovitijih igrača Sarrijevog tima. Na ukupno 57 nastupa u svim takmičenjima postigao je jedan gol i podijelio devet asistencija, te je poprilično sigurno kako će i on zadržati mjesto u timu.

Centralni defanzivci – David Luiz i Andreas Christensen
Što se tiče ove dvije pozicije, David Luiz će navjerovatnije dobiti priliku i sljedeće sezone, nakon što je prošle briljirao. S druge strane, Christensen se nije baš naigrao pod vodstvom bivšeg trenera Sarrija, ali dolaskom Lamparda to bi se moglo promijeniti sljedeće sezone.

Lijevi bek – Marcos Alonso
Pred Alonsom je četvrta sezona na Stamford Bridgeu, te će po svemu sudeći i dalje biti prvi izbor na poziciji liejvog beka. Iako nije imao baš sjajnu prošlu sezonu, i dalje je najbolji mogući izbor na toj poziciji.

Centralni veznjaci – N’Golo Kante i Ruben Loftus-Cheek
Sarri je, na opšte iznenađenje svih, Kantea prošle sezone koristio na znatno ofanzivnijoj poziciji, nego što to Francuzu odgovara. To se odrazilo na njegove nastupe, ali pod vodstvom Lamparda on bi se trebao vratiti na svoju prirodnu, defanzivniju poziciju u veznom redu.

Kada je u pitanju Ruben Loftus-Cheek, on je imao sjajnu prošlu sezonu na Stamford Bridgeu. Na ukupno 40 nastupa postigao je deset golova i podijelio pet asistencija. Iako će zbog povrede ahilove tetive propustiti prvi dio sljedeće sezone, nema sumnje kako će biti u Lampardovim planovima nakon oporavka.

Ofanzivni veznjak – Mason Mount
Mason Mount je pod vodstvom Lamparda prošle sezone dobio poprilično slobodnu ulogu u veznom redu, iz kojeg je često odlazio naprijed i pomagao vrhu napada. On će se po svemu sudeći vratiti u svoj matični klub Chelsea, gdje bi mogao imati važnu ulogu sljedeće sezone.

Krila – Callum Hudson-Odoi i Christian Pulišić
Hudson-Odoi je dugo vremena čekao na priliku u prvom timu pod vodstvom Sarrija, a jednom kada ju je dobio, pokazao je koliko je talentiran. Lampard će 18-godišnjaku najvjerovatnije dati daleko veću minutažu sljedeće sezone, što će mu biti odlična prilika da zacementira svoje mjesto u početnih jedanaest.

Kada je u pitanju Pulišić, on bi trebao biti jedan od ključnih igrača ‘Plavaca’ sljedeće sezone, nakon što je u klub stigao iz Borussije Dortmund. Navijači od njega očekuju da zamijeni Edena Hazarda, koji je napustio Stamford Bridge i otišao u Real Madrid ovog ljeta.

Napadač – Olivier Giroud
Kada je u pitanju sami vrh napada, Lampard tu neće imati previše izbora, s obzirom da se bliži kraj posudbe Gonzala Higuaina, koji će se po svemu sudeći vratiti u Juventus. Međutim, Giroud je nedavno potpisao novi ugovor, te je trenutno najbolja opcija za tu poziciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!