NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Evo što je Guardiola rekao upravi Chelseaja nakon što su ga...

OTKRIVENO: Evo što je Guardiola rekao upravi Chelseaja nakon što su ga pokušali dovesti 2015. godine!

Nakon sramotnog poraza od čak 6-0 na gostovanju kod Manchester Cityja u nedjelju, svima u Chelseaju je jasno kako su promjene neizbježne u predstojećim mjesecima. Ne samo da je u opasnosti posao Maurizija Sarrija, koji je sad favorit kladionica kada je u pitanju trener koji će sljedeći dobiti otkaz u Premier ligi, već se spominju i odlasci nekih zvijezda.

Zašto je Guardiola odbio Chelsea

Najgori na terenu u nedjelju bili su Marcos Alonso, David Luiz, Jorginho i Ross Barkley, koji su nakon utakmice obasuti kritikama navijača na društvenim medijima. Naravno, Chelsea nova pojačanja ne može dovoditi do ljeta, tako da bi u međuvremenu priliku umjesto njih mogli dobiti igrači kao što su Emerson, Andreas Christensen, Mateo Kovačić i Ruben Loftus-Cheek.

Sarri nakon velikog poraza nije krio razočaranje, izjavivši kako mu je teško shvatiti što se događa. Naime, rekao je: “Teško je opisati ovaj naš nastup, teško ga je i shvatiti. Započeli smo dobro, ali smo nakon četiri minute primili gol na glup način. Morali smo ostati u utakmici, ali reakcija nije bila dobra. U 20 minuta nakon prvog gola napravili smo dosta grešaka protiv protivnika koji je sve to naplatio.”

Očito je kako su londonskom klubu potrebna zvučnija imena u ljetnom prelaznom roku. Pored toga, neke od najvećih zvijezda kluba kao što su Pedro, David Luiz, Willian i Olivier Giroud imaju preko 30 godina, i sigurno je kako neće napredovati, već da im slijedi završetak karijera u narednih nekoliko godina. Tko god je u klubu zadužen za transfer tržište, imat će veliki zadatak, što je jedan od razloga zbog kojih je njihovu ponudu odbio Pep Guardiola u decembru 2015. godine.

Nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz na Stamford Bridgeu prije nešto više od tri godine, čelnici Chelseaja su poslali ponudu Guardioli, koji je bez razmišljanja rekao ne, a Daily Mail je u to vrijeme otkrio i zbog čega. Naime, u izvješću engleskih novina je tada pisalo: “Iako je bilo izgledno kako bi Pep Guardiola mogao postati novi trener Chelseaja sljedećeg ljeta, on je odbio ponudu, te im poručio kako im je potrebno čak deset novih igrača. Nakon što su otpustili Mourinha po drugi put u osam godina, čelnici kluba su uplašili sve moguće kandidate sa nestabilnom politikom vođenja kluba. Izvori bliski Guardioli otkrivaju kako on nije zadovoljan trenutnim stanjem u timu, te ne planira preuzeti funkciju trenera.”

Po svemu sudeći, povijest se ponavlja za jedan od najvećih engleskih klubova. Ukoliko čelnici, na čelu sa vlasnikom Abramovičem, odluče uručiti otkaz Sarriju, klub će se naći u istoj situaciji kao prije tri godine. Potrebne su velike promjene, što je sigurno, ali novi trener svakako ne bi trebao biti prioritet, sa čim se slažu i brojni navijači kluba.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!