NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Kako je Messi za dlaku izbjegao batine od suigrača?!

OTKRIVENO: Kako je Messi za dlaku izbjegao batine od suigrača?!

Argentina je razočarala na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Argentini, finalisti sa SP 2014. vratili su se kući nakon osmine finala, i to nakon što su se kroz iglene uši provukli u grupnoj fazi. Mnogo, možda i previše se očekivalo od samog Lionela Messija, koji je ipak od “krvi i mesa”, a ne vanzemaljac koji je trebalo da odvede Gaučose do samog trona.

Mnogi zamjere izborniku Jorgeu Sampaoliju nedostatak autoriteta i lošu atmosferu u reprezentaciji, te činjenicu da je Lionel Messi djelovao poput izbornika i da se pitao za sve bitne odluke u momčadi.

Tome u prilog govori situacija sa utakmice protiv Nigerije, kada je Sampaoli pitao Messija da li da uvede Aguera u igru, a internet su obišle i slike gdje Messi drži sastanak sa ostatkom momčadi na poluvremenu, bez Sampaolija.

Kao i u Barceloni, Messijev uticaj je očigledno jak i u nacionalnom timu, a nedavno su u javnost procurile priče kako je Messi umalo dobio batine zbog toga prije nekoliko godina.

To je potvrdio njegov bivši suigrač iz reprezentacije Argentine Nicolas Burdisso, koji je trenutno bez kluba, te razmatra povlačenje nakon isteka ugovora sa Torinom. Poslije jedne utakmice 2011, umalo je došlo do incidenta koji su spriječili suigrači.

“Ljutio se i vrijeđao me, pošto nikako nisam mogao da mu dodam loptu. Djelovao je zaista užasno na terenu. Prva stvar koju sam uradio je bila da ga sačekam u svlačionici, ali suigrači su znali šta će se desiti, pa su spriječili fizički kontakt. Mesi je snažna ličnost, ali i ja sam takav. Sve se dobro završilo, na kraju. Takve stvari se dešavaju”, rekao je Burdisso.

Messi bi sasvim izvijesno izvukao deblji kraj u tom okršaju, a zanimljivo je da Burdisso poslije studenog 2011. više nikad nije zaigrao za reprezentaciju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!