NaslovnicaVijestiOtkriveno koji će broj Alexandre Pato nositi u Chelseaju

Otkriveno koji će broj Alexandre Pato nositi u Chelseaju

Novo pojačanje Chelseaja Alexandre Pato je stiglo iz Corinthiansa, i do kraja sezone će biti na posudbi u klubu iz zapadnog Londona.

alexandre pato

Već sutra bi mogao upisati prvi nastup protiv Watforda u Premier ligi, a potvrđeno je da će nositi dres sa brojem 11, dok će drugo januarsko pojačanje Matt Miazga nosi dres sa brojem 20.

Alexandre Pato preuzima broj 11 koji je nekada nosila legenda kluba, Didier Drogba, koji je klub napustio prošlog ljeta. Transfer Miazge je pomalo iznenađujući, s obzirom da mu je tek 20 godina i da stiže iz New York Red Bullsa iz američkog MLS-a. On je igrajući za “njujorške bikove” u 32 nastupa upisao jedan pogodak, a igra na poziciji centralnog braniča.

S druge strane, Alexandre Pato je stigao iz Corinthiansa, za koji je u 62 nastupa u svim takmičenjima postigao 17 golova, ali je protekle dvije sezone proveo na posudbi u Sao Paulu, za koji je u 95 nastupa postigao 38 golova i tako podsjetio na period kada je bio član AC Milana.

Chelsea se trenutno nalazi na 13. poziciji u Premier ligi sa 28 osvojenih bodova iz 23 odigrane utakmice. Trenutno su u nizu od sedam utakmica bez poraza, u kojima su ostvarili tri pobjede. Ukoliko sutra pobijede Watford imaju priliku doći na 11. poziciju, ukoliko im i ostali rezultati budu išli u korist.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!