NaslovnicaVijestiOvako se voli domovina: Ako treba i sa 60 godina branit ću!

Ovako se voli domovina: Ako treba i sa 60 godina branit ću!

Gianluigi Buffon i nije se baš na najbolji način oprostio od talijanske reprezentacije nakon što je u dogiravanju za Svjetsko prvenstvo sa svojom reprezentacijom eliminiran od Švedske koja će tako učestvovati na najvećoj nogometnoj smotri u Rusiji sljedeće godine. Italiju su mnogi vidjeti na Svjetskom prvenstvu, a plan je bio da to Buffonu bude posljednje natjecanje sa Italijom, ali popularni Gigi je svoju avanturu sa talijanskom reprezentacijom dugu tačno 20 godina završio neplanirano nešto ranije.

Švedskoj je bio dovoljan samo jedan pogodak u dvije utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo, a talijanski napadi uz nelogične odluke trenera nisu urodili plodom. Međutim, takav rasplet događaja kojem se rijetko tko nadao Buffona nije odvratio od reprezentacije Italije. Jedinica azura nije izgubio želju da igra u nacionalnom dresu. Buffon je talijanskim novinarima rekao da ukoliko Italija ne bi imala golmana, da bi on stao na gol i sa 60 godina.

[su_no1forfootball]

“U godinama sam kada je vrijeme da uzmem odmor. No, to ne znači da ne bih ponovno stao na gol Italije. Naravno, u određenoj situaciji, ako neće imati tko braniti i zamole me da branim, došao bih, čak i sa 60 godina”. rekao je Buffon.

Buffon je prvi put na gol Italije stao davne 1997. godine sa svojih 19 godina, a od tada je čak 175 puta branio za talijansku reprezentaciju. Dres Juventusa nosi još od 2001. godine, a fale mu samo tri nastupa do brojke od 500 utakmica u dresu Stare dame.

Buffon se kratko osvrnuo i na novog trenera Milana, Gennara Gatussa za kojeg vjeruje da zna što napraviti kako bi Milan u budućnosti bio što bolji. Gigi vjeruje da je Gatussova prednost to što je u Milanu dugi niz godina i veoma dobro zna kako stvari funkcioniraju tamo.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!