NaslovnicaVijestiOvo je idealni tim sezone 2018/19 iz liga petice!

Ovo je idealni tim sezone 2018/19 iz liga petice!

Nogometna sezona u svim najjačim europskim ligama je već okončana, očekuju nas još europska finala (Liga Europe i Liga prvaka), a na kraju se uvijek svode računi i proglašavaju najbolji, a ovo je idealni tim sezone 2018/19.

idealni tim sezone 2018/19

Poznati nogometni portal Goal.com odabrao je najboljih 11 u sezoni 2018/19, iz tzv. liga petice (Premier liga, La Liga, Bundesliga, Serie A i Ligue 1). Najviše je Liverpoolovih igrača, njih trojica, a Manchester City i Barcelona imaju po dvojicu.

GOLMAN

Jan Oblak (Atletico Madrid) – Slovenačka ‘hobotnica’ uspjela je sačuvati mrežu netaknutom na 24 od 46 utakmica ove sezone u svim natjecanjima, a iako Atletico nije osvojio nijedan trofej, još jednom je bio jedan od ključnih igrača Simeoneovog tima.

ODBRANA

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) – Mladi desni bek otkrovenje je sezone u timu Redsa. U 39 utakmica u svim natjecanjima postigao je jedan gol i zabilježio respektabilnih 16 asistencija, a posebno će se pamtiti njegova “podvala” kod izvođenja kornera protiv Barcelone, nakon kojeg je Liverpool postigao gol za 4:0 i veličanstveni preokret koji ih je odveo u finale.

Virgil Van Dijk (Liverpool) – Nizozemski stoper suvereno je komandovao odbranom Redsa ove sezone, i slobodno se može reći da je najbolji europski stoper u ovom trenutku. Postigao je 6 golova, uz 4 asistencija u 49 utakmica ove sezone.

Gerard Pique (Barcelona) – Pique je godinama stub odbrane Barce, koja je i pored osvajanja La Lige imala sezonu za zaborav, nakon debakla u polufinalnom uzvratu Lige prvaka protiv Liverpoola, te gubitka trofeja od Valencije u Kupu Kralja.

Andy Robertson (Liverpool) – Kao i njegov kolega na drugoj strani, lijevi bek Redsa bio je jedan od stubova najbolje odbrane Premier lige (22 primljena gola), a svakako vrijedi spomenuti i njegov ofanzivni učinak, pošto je upisao 13 asistencija u 47 utakmica.

VEZNI RED

Axel Witsel (Borussia Dortmund) – Nakon epizode u Kini, Belgijanac se skrasio u Dortmundu, u kojem je ove sezone bio ‘motor’ veznog reda. Iako su veći dio sezone proveli na prvom mjestu Bundeslige, pred kraj sezone su ipak posustali i prepustili naslov Bayernu.

Bernardo Silva (Manchester City) – Jedan od najzaslužnijih u redovima “Građana” za osvajanje naslova prvaka Premier lige- Postigao je 13 golova i zabilježio 14 asistencija u svim natjecanjima.

Eden Hazard (Chelsea) – Belgijanac je briljirao i maltene sam ‘vukao’ Bluese ka trećem mjestu i plasmanu u Ligu prvaka naredne sezone. Samo u Premier ligi postigao je 16 golova uz 15 asistencija, a čeka ga još finale Lige Europe protiv Arsenala.

NAPAD

Lionel Messi (Barcelona) – Argentinski čarobnjak je ko zna koju sezonu zaredom predvodio Blaugranu, ali ipak nije mogao sam da odvede Barcu i do finala Lige prvaka. I pored impozantnog individualnog učinka – 51 gol i 22 asistencije u 50 utakmica, njegov tim je osvojio “samo” titulu u La Ligi.

Cristiano Ronaldo (Juventus) – Kao i što smo navikli od Portugalca, još jedna sezona sa zapaženim brojkama (28 golova i 13 asistencija u 43 utakmice), ali ipak ne tako impresivne kao prethodnih sezona u dresu Real Madrida. Postao je prvi igrač koji je osvojio naslov u tri najjače europske lige.

Sergio Aguero (Manchester City) – Omaleni argentinski napadač je dao ključni doprinos u osvajanju naslova prvaka Premier lige (21 gol), i to postigavši neke ključne pogotke. U 46 utakmica u svim natjecanjima, postogao je 32 gola, uz 10 asistencija.

Kao i uvijek, neće se svi složiti sa ovakvim izborom, te će biti oprečnih mišljenja – da li je ovaj ili onaj igrač zaslužio da se nađe u izboru, umjesto nekoga ko ipak nije pružao tako ubjedljive igre. Ono što upada u oči je da nema nijednog igrača iz Francuske Ligue 1, prije svih Kyliana Mbappea, koji je postigao čak 33 gola, te završio drugi u trci za Zlatnu kopačku. Ipak, činjenica je da je konkurencija u Francuskoj daleko najslabija od svih liga petice, iako svakako ostaje dilema da li je Mbappe zaslužio da se nađe u idealnom timu.

Najnovije vijesti

Leicesteru prijeti rekordno oduzimanje bodova. Novu sezonu Premier lige započinju sa...

0
Iako je LEICESTER CITY prošle sezone dominirao u Championshipu i ponovno stekao pravo natjecanja u Premier ligi, sada se pojavljuju tamni oblaci nad njihovim...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!