NaslovnicaVijestiPaul Pogba otkrio koji dio treninga u Manchester Unitedu najviše mrzi

Paul Pogba otkrio koji dio treninga u Manchester Unitedu najviše mrzi

Zvijezda Manchester Uniteda Paul Pogba u današnjoj izjavi za engleske medije otkrio je jedan dio treninga u Manchester Unitedu, koji on i njegovi suigrači doista ne vole.

Pogba otkrio koji dio treninga mrzi

Na početku sezone Pogba je pokazivao iz tjedna u tjedan zašto su ‘Crveni vragovi’ odlučili odriješiti kesu i za njega Juventusu platiti nevjerovatnih 105 miliona eura proteklog ljeta. Međutim, onda je uslijedila povreda zbog kojeg je odsustvovao duže vrijeme, tokom koje je United ubilježio par loših rezultata.

[su_no1forfootball]

Prvo su neočekivano izgubili protiv Huddersfield Towna, a zatim su poraženi i u velikom derbiju protiv Chelseaja.

Ipak, francuski reprezentativac se vratio u tim i napad ‘Crvenih vragova’ ponovo funkcioniše kao i na startu sezone. Postigli su po četiri gola Newcastle Unitedu, te Watfordu u posljednje dvije utakmice.

Pogba otkrio koji dio treninga mrzi

U intervjuu za The Mirror, 24-godišnjak je otkrio koji dio treninga on i njegovi suigrači mrze.

“Moj omiljeni dio treninga je utakmica na samom kraju, a najmrži, kao i svima ostalima, taktički dio. Radi se o defanzivnim stvarima, jer morate samo vježbati i trčati bez lopte.”

Naravno, ne čudi zašto svi igrači Uniteda ne vole ovaj dio treninga, s obzirom da je njihov trener Jose Mourinho poznat po izrazito defanzivnom, ali učinkovitom pristupu.

[su_oglas]

Zasigurno je da će se navijači kluba sa Old Trafforda nadati kako će Mourinho odustati od ‘parkiranja autobusa’ i odlučiti se za nešto ofanzivniji pristup ovog vikenda, kada njihov tim gostuje kod Arsenala na Emiratesu.

Manchester United je trenutno drugoplasirani u Premier ligi sa 32 osvojena boda, te za vodećim Manchester Cityjem zaostaje čak osam bodova, a još nije ni polusezona.

Dokaz da Mourinhov defanzivni pristup funkcioniše je njihov broj primljenih golova. Naime, nakon 14 odigranih utakmica, primili su samo osam golova, po čemu su vodeći u ligi. Također, odmah su iza Manchester Cityja i po broju postignutih golova ove sezone, sa 32 gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!