NaslovnicaVijestiPAUL POGBA PRIZNAO: Bilo bi mi zadovoljstvo zaigrati s njim u istom...

PAUL POGBA PRIZNAO: Bilo bi mi zadovoljstvo zaigrati s njim u istom timu!

Veznjak i zvijezda Manchester Uniteda Paul Pogba priznao je kako bi mu bilo veliko zadovoljstvo zaigrati u istom timu sa zvijezdom Juventusa, Cristianom Ronaldom.

Pogba želi igrati sa Ronaldom

Legendarni Portugalac je stigao u klub iz Torina proteklog ljeta za čak 100 miliona eura nakon devet godina provedenih u Real Madridu. Iako su mnogi predviđali kako neće biti uspješan u dresu ‘Stare dame’, on nastavlja oduševljavati, te je postigao sedam golova u posljednjih deset utakmica u svim takmičenjima.

Njih dvojica će večeras igrati protiv svojihbivših klubova na utakmici četvrtog kola grupne faze Lige prvaka. Pogba je izjavio kako je zaustaviti Ronalda puno lakše za reći nego zapravo to i uraditi. Rekao je: “Mislim da je to bila sjajna kupovina Juventusa, imati Cristiana Ronalda u timu je uvijek dobra stvar. Zadovoljstvo je igrati sa igračima poput njega, Messija ili Neymara. Mislim da je sretan što je stigao u Juve.”

Manchester United je u posljednjih nekoliko tjedana u potpunosti promijenio pristup, te igraju mnogo ofanzivnije. Na pitanje novinara što se dogodilo s njim i suigračima, Pogba je odgovorio: “Svi smo zaslužni za to, počeli smo shvatati kako je ovo Manchester United. Prije utakmice protiv Newcastle Uniteda situacija je bila stvarno loša i samopouzdanje nam je bilo nisko, ali nakon te pobjede smo se vratili na pravi put. Igrali smo jako dobro protiv Chelseaja, igrali smo kao tim.”

‘Crveni vragovi’ su trenutno na sedmom mjestu u Premier ligi sa 20 osvojenih bodova nakon 11 odigranih kola, devet manje od vodećeg Manchester Cityja. S druge strane, u svojoj grupi H u Ligi prvaka nalaze se na drugom mjestu sa četiri osvojena boda, dok je na prvom upravo Juventus sa devet osvojenih bodova. Večerašnja utakmica protiv ‘Stare dame’ će im biti možda i najvažnija u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone, a utakmicu će zbog povrede propustiti jedna od njihovih najvećih zvijezda Romelu Lukaku, te bi sve osim pobjede domaćina bilo iznenađenje.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!