NaslovnicaVijestiPep Guardiola nakon poraza od Crystal Palacea: "Zakomplicirali smo..."

Pep Guardiola nakon poraza od Crystal Palacea: “Zakomplicirali smo…”

Pep Guardiola prokomentirao je šokantan poraz od Crystal Palacea na Etihadu, nakon kojeg “Građani” zaostaju četiri boda za vodećim Liverpoolom.

City je poražen od Crystal Palacea na Etihadu u 18. kolu sa 3:2, pa sad zaostaje četiri boda za vodećim Liverpoolom.

“Zakomplicirali smo, ali borićemo se do posljednje sekunde. Tek je decembar, ima još mnogo utakmica, moramo da se oporavimo psihički i fizički i pokušamo da pobijedimo u što više utakmica”, kazao je Guardiola.

Građani su dominirali u uvodnim minutama meča. Imali su nekoliko dobrih šansi, a otpor Palacea slomili su u 27. minuti kada Ilkay Gundogan pogodio za 1:0.

Međutim, za samo šest minuta Palace dolazi do potpunog preokreta. Prvo je u 33. minuti Schlupp pogodio za 1:2, da bi već dvije minute kasnije spektakularan gol sa preko 30 metara postigao Andros Townsend za prednost gostiju od 1:2.

Nije City do poluvremena uspio napraviti ništa, a u nastavku Pep Guardiola uvodi Sergija Aguera umjesto Nicolasa Otamendija i baca sve karte na napad. Ipak, samo minut nakon ulaska Aguera gosti stižu i do trećeg gola. Penal je skrivio Walker, a Luka Milivojević je pogodio za prednost gostiju od 1:3.

Pokušavao je City do kraja da se vrati. U 85. minuti su u tome i uspjeli pogotkom De Bruynea za 2:3, pa je finiš meča pružio itekako dosta uzbuđenja, ali do izjednačenja ipak nisu mogli.

“Dobro smo počeli, stvorili nekoliko šansi i postigli sjajan gol. Posle toga je krenulo loše. Dva puta su prešli polovinu i dali nam dva gola. Na kraju su nam šutnuli tri puta i toliko pogodaka postigli. Gol Tauzenda je bio fantastičan, a kad je reč o penalu, ne smemo da dozvolimo sebi da radimo takve stvari”, dodao je Pep.

U sljedećem kolu u sredu branilac titule gostuje Leicesteru, koji je danas na Stamford Bridgeu savladao Chelsea.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!