NaslovnicaVijestiPep Guardiola priznao: Redsi i Spursi su bolji od nas!

Pep Guardiola priznao: Redsi i Spursi su bolji od nas!

Nakon poraza od Leicester Cityja danas na King Power stadionu, čime je okončan prvi dio sezone u Premier ligi, trener “Građana” Pep Guardiola priznao je da su Liverpool i Tottenham u ovom trenutku bolji timovi.

Menažer Manchester Cityja, Pep Guardiola smatra da je njegovom timu nedostajalo snage da stvori više šansi u meču protiv Leicestera.

Leicester je na ‘King Power’ stadionu poslije preokreta savladao Građane sa 2:1 i ekipi Pepa Guardiole nanio treći poraz u posljednje četiri utakmice u sezoni.

Nogometaši Cityja su u poslednja tri meča osvojili samo bod i trenutno za vodećim Liverpoolom zaostaju sedam bodova, a bod za Tottenhamom.

“Nedostajalo nam je snage da stvorimo više šansi. Moramo da nađemo rješenje. Liverpool i Tottenham zaslužuju da budu na vrhu. Prošle sezone smo mi imali veliku prednost, ove su oni bolji”, kazao je Guardiola i dodao:

“Završili smo prvi dio sezone, imamo dovoljno poena da budemo šampioni, ali drugi imaju više. Bolji su od nas u ovom momentu. Nogomet je fascinantna igra, nepredvidiva. Ljudi kažu da je ono što smo uradili prošle sezone bilo lako, ali nije”.

Naredni meč aktualni prvak igra protiv Southamptona u gostima 30.12, a trećeg dana nove godine igraju derbi protiv vodećeg Liverpoola, meč koji bi mogao odlučiti dosta toga u borbi za naslov prvaka Premier lige.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!