NaslovnicaVijestiPLAN OSMIŠLJEN NA POČETKU SEZONE: Evo kako je Valverde pripremao Messija za...

PLAN OSMIŠLJEN NA POČETKU SEZONE: Evo kako je Valverde pripremao Messija za Liverpool!

Argentinska superzvijezda želi doći do prvog finala Lige prvaka od 2015. godine kada španjolski šampioni dočekuju Liverpoola na svom stadionu večeras u 21 sat.

PLAN OSMIŠLJEN

Nije tajna da Bracelonina zvijezda Lionel Messi ove sezone cilja na Ligu prvaka.

Argentinac, koji ima 31. godinu, osvojio je najveći europski trofej četiri puta tijekom svoje karijere, posljednji put u 2015. godini.

Ali, Barcelona od tada nije prošla četvrtfinale i svjedočila je kako Real Madrid osvaja krunu u posljednje tri sezone – pogotovo kada su pobijedili njihove protivnike Liverpoola u prošlogodišnjem finalu.

Uspjeh Los Blancosa u Europi u nedavnim sezonama je donekle zasjenio Barceloninu dominaciju u La Ligi, unatoč tome što su ovaj tjedan osvojili osmi naslov u 11 godina.

To je dovelo do toga da je Messi prošlog ljeta napravio stravstvenu molbu za suigrače da šestu europsku krunu ove sezone učine prioritetom.

To je dovelo do toga da Messi i trener Ernesto Valverde, kao i klupsko fitness osoblje, sjednu na početku sezone kako bi pronašli plan da izvuku maksimum iz Barceloninog talismana kada sezona dosegne najkritičniji trenutak.

Posljednjih godina – osobito prošle godine – Barcelona se borila sa temopom i intenzitetom kada je Liga prvaka dosegla posljednjih osam timova, to jest četvrtfinale; ključni igrači su bili preopterećeni ranije ove sezone i nisu bili u mogućnosti pronaći 1 ili 2% dodatne snage kada je to zaista bilo potrebno, osobito Messi u prošlogodišnjem porazu protiv Rome.

Ali, ove sezone, Valverde i kapetan Messi – koji navršava 32 godine u lipnju – pokušali su riješiti taj problem.

To je ponekad značilo da se njihov broj 10 odmara malo češće, kako bi se uvjerili da može biti u svom najboljem izdanju. Ranije ove sezone, Messi je rjeđe igrao, nastupivši samo na gostovanju protiv Athletica i protiv Leganesa prije Božića, plus utakmica protiv Tottenhama u Ligi prvaka.

Međutim, u travnju je to postalo regularno. Prije prve utakmice četvrtfinala protiv Manchester Uniteda, Messi je igrao samo 29 minuta protiv Villarreala (4-4) – gdje je postigao dva gola u sudijskoj nadoknadi.

Između tih utakmica je odmoren u potpunosti, gdje nije igrao protiv Huesce, kao i cijela momčad, a u posljednja dva meča La Lige odigrao je samo 74 od 180 minuta.

Nije baš tako jednostavno izvući Messija iz startne postave.

Valverde također mora izbalansirati i činjenicu da Messi ne želi propuštati cijele utakmice, gdje želi igrati svaka 3-4 dana – čak i ako je samo 30 minuta – kako bi osigurao da zadrži ritam.

Svakako, sa više pozornosti na Messijeve razine fitnessa tijekom sezone, 46 golova i 22 asistencije u 45 utakmica svjedoči tome.

Barcelona vs Liverpool: Messi i društvo kreću u pohod na novi trofej, Klopp spašava sezonu

BARCELONA – LIVERPOOL

Nakon što je postigao dva gola na Nou Campu u ukupnoj pobjedi od 4-0 nad Unitedom u prošlom krugu, Messi će se nadati da će učiniti nešto slično i protiv Redsa.

Bivši napadač Liverpoola John Toshack vjeruje da bi, sposoban i opušteno, mogao dokazati razliku između ove dvije ekipe.

“Vrlo je teško kladiti se protiv Messija” ,rekao je Toshack. “Način na koji Messi radi svoj posao, moraš zaista biti glup da se kladiš protiv Barce. On je sposoban razbiti svaki tim.”

“Mislim da je Messi nešto drugo. Kako u golfu postoji hendikep, ovdje bi trebao postojati Messi hendikep.”

“Oni bi trebao dati prednost protivnicima kada igraju protiv Messija.”

Potpuno odmoran i na misiji za europsku slavu, Liverpool će morati biti u najboljem izdanju u obrani da zaustavi najvećeg igrača ikada.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!