NaslovnicaVijestiPogledajte brutalan odgovor Ronalda na gest Simeonea!

Pogledajte brutalan odgovor Ronalda na gest Simeonea!

Juventus je savladao Atletico u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka (3:0) u Torinu hat-trickom fenomenalnog Ronalda, plasiravši se tako u četvrtfinale.

Juventus je furiozno otvorio meča na stadionu Allianz i već na početku meča došao u vodstvo, ali je sudija poništio pogodak zbog prekršaja.

“Stara dama” je bila bolja ekipa, ali i Atletico nije bio bezopasan. Ipak, u 27. minutu tribine su proključale kada je Ronaldo nadskočio Juanfrana i matirao golmana Jana Oblaka. Atletico je pokušao uzvratiti preko Alvara Morate koji je sa nekih pet metara šutirao preko gola Wojciecha Szczesnyja.

Domaćin je posljednji dio prvog poluvremena bukvalno proveo u 16-ercu madridskog tima, ali se na odmor, ipak, otišlo sa “minimalcem”.

Drugo poluvrijeme počelo je šokantno po Atletico. Ronaldo je u 49. minutu sjajno šutirao glavom, Oblak je, činilo se u prvi mah, odbranio loptu, ali je gol-tehnologija pokazala da je pogodak bio regularan.

I tad je krenula prava drama. Počeli su ozbiljniji startovi, gluma, udaranja…jer ulog je bio preveliki. Čak su se sukobili i dobri prijatelji Morata i kapiten Giorgio Chiellini nakon što je Italijan iscenirao prekršaj. Sve više je bilo nervoze, posebno među Atleticovim igračima.

U 85. minutu Ronaldo je iz penala stavio tačku na “i” i sa hat-trickom pokazao zašto ga je Juve doveo u 33. godini života. Na drugoj strani, Atletico je ostao bez sna da igra finale na svome stadionu Wanda Metropolitano u maju.

I kako kažu, osveta se servira hladna – Simeone u prvoj utakmici u Madridu neprimjerenim gestom proslavio drugi gol, a Ronaldo je dočekao priliku da mi se “osveti”, imitirajući argentinskog stručnjaka, doduše, na nešto “pristojniji” način, mada je aluzija bila jasna. Nije poznato da li će Portugalac biti sankcionisan zbog ovoga, ali u ovom trenutku to je sigurno nešto što ga uopšte ne brine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!