NaslovnicaVijestiPOGRIJEŠIO SA ČILEANCEM: Jose Mourinho žali što je doveo Alexisa Sancheza, a...

POGRIJEŠIO SA ČILEANCEM: Jose Mourinho žali što je doveo Alexisa Sancheza, a ne svoju prvu metu!

Manchester United je dovođenjem Alexisa Sancheza početkom godine obradovao sve navijače, koji su smatrali kako će čileanski reprezentativac biti jedan od ključnih igrača njihovog tima. Međutim, ništa nije pošlo po prvobitnom planu. On je postigao tek četiri gola na ukupno 28 utakmica, koliko je odigrao u dresu ‘Crvenih vragova’ od dolaska, a ove sezone po svemu sudeći nije niti u planovima portugalskog stručnjaka.

Mourinho žali zbog dovođenja Sancheza

Pored toga, u posljednje vrijeme pojavile su se špekulacije kako on zahtijeva odlazak u Paris Saint-Germain, koji je jedan od rijetkih klubova na svijetu koji bi mu mogao ponuditi sličnu platu koju trenutno zarađuje u Unitedu, a koja iznosi nevjerovatnih 391,000 funti tjedno. Ipak, 29-godišnjak nije jedini koji žali zbog dolaska na Old Trafford, već i sam Jose Mourinho.

Naime, engleske novine The Times danas su izvijestile kako je Portugalac priznao da se kaje što umjesto njega prošle godine nije doveo svoju glavnu metu u to vrijeme, Ivana Perišića. Manchester United se prošlog ljeta dosta povezivao sa dovođenjem zvijezde Intera i reprezentativca Hrvatske, ali do tog transfera nije došlo.

S obzirom da ni Mourinho, a ni Sanchez nisu zadovoljni trenutnim stanjem, za očekivati je kako bi Čileanac mogao napustiti klub već u predstojećem zimskom prelaznom roku. Njegov bivši trener Arsene Wenger, pod čijim vodstvom je Sanchez pružao sjajne nastupe u dresu Arsenala, prije nekoliko dana je dao zanimljiv intervju, u kojem je otkrio zbog čega 29-godišnjak ne uspijeva pronaći svoju prepoznatljivu formu.

On je za beIN Sports rekao: “Vjerujem kako je izgubio samopouzdanje. Njegova snaga je oduvijek bila u tome da preuzme inicijativu i da dribla protivničke igrače. Takvi igrači su najranjiviji kada izgube samopouzdanje, jer se njihova igra zasniva na tome. Na početku sezone je fizički bio jako dobar, ali i to je vremenom izgubio. Zasigurno je kako je trenutno svjež jer ga je Mourinho odmorio.”

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!