NaslovnicaVijestiPonovo konkurentni: Italijani ponovo u vrhu evropskog nogometa!

Ponovo konkurentni: Italijani ponovo u vrhu evropskog nogometa!

Aktualna sezona Lige prvaka je iznimno zanimljiva i već nam je servirala nekoliko zanimljivih i uzbudljivih momenata. A tek smo na početku. Ipak, na kraju grupnog dijela najvažniji će biti osvojeni bodovi, a najuspješniji za sada su italijanski klubovi.

U trenutnoj sezoni Lige prvaka klubovi su već odigrali ukupno 48 utakmica, koje su bile svaka na svoj način iznimno zanimljive i veoma neizvjesne do samog kraja. Na kraju grupne faze  u vodu padaju efektni pogodci, driblinzi i sav umjetnički utisak a iz vode izranjaju osvojeni bodovi, koji su i najvažniji. U prosjeku, u trenutnoj sezoni, najviše bodova osvajaju klubovi iz Italije, koji su ponovo konkurentni za sami vrh ovog takmičenja.

>> Nizozemska u žalosti: Odlazi jedan od najvećih igrača zadnje dvije decenije!

Juventus, Roma, Napoli i Inter su u trenutnom dijelu elitnog natjecanja sakupili 2,17 bodova po meču, a s tim rezultatom, Italija je na prvom mjestu u ovoj statističkoj kategoriji. 1,92 bodova po meču prikupljaju u prosjeku klubovi iz Njemačke i Španjolske, 1,67 bodova Portugalci, 1,42 Englezi, 1, 33 Nizozemc, 1,11 Francuszi, a najmanje bodova sakupljaju Rusi (0,67). Treba napomenuti da su u ove statističke podatke u obzir uzete države koje u grupnom djelu takmičenja imaju barem dva predstavnika.

[su_bonus]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!