NaslovnicaVijestiPONOVO KUPUJU U BUNDESLIGI: Bayern Munchen pronašao zamjenu za Riberyja, spremaju ponudu...

PONOVO KUPUJU U BUNDESLIGI: Bayern Munchen pronašao zamjenu za Riberyja, spremaju ponudu već u januaru!

Kako danas izvještavaju njemački mediji, Bayern Munchen je odredio glavnu metu u predstojećem zimskom prelaznom roku, a riječ je o zvijezdi Borussije Monchengladbach Thorganu Hazardu.

Bayern Munchen želi Thorgana Hazarda

Borussia Monchengladbach je sjajno krenula u novu sezonu, a mlađi brat daleko poznatijeg Hazarda je u središtu pozornosti. 25-godišnji belgijski reprezentativac je postigao 11 golova i podijelio sedam asistencija u 16 nastupa u svim takmičenjima ove sezone, te je tako već izjednačio svoj učinak iz prethodne dvije sezone.

Kako pišu novine Kicker, čelnici Bayerna već neko vrijeme prate njegove nastupe, te u njemu vide idealnu zamjenu za Francka Riberyja ili Arjena Robbena, koji najvjerovatnije igraju svoju posljednju sezonu u bavarskom gigantu. Hazardov ugovor sa Borussijom ističe u ljeto 2020. godine, a u klubu čine sve kako bi ga nagovorili da potpiše novi ugovor.

To je potvrdio i sportski direktor Max Eberl, koji je rekao: “Jasno smo dali do znanja kako bismo željeli da Thorgan produži ugovor. Međutim, on želi pričekati sa tim. Obavit ćemo razgovore sljedeće godine i pokušati postići dogovor”, dok je sam Hazard izjavio: “Odlučio sam kako neću napustiti klub na zimu. Ukoliko budem odlazio, to će biti na ljeto.”

S obzirom na to da je Arjen Robben potvrdio kako sigurno napušta Bayern na kraju sezone, te na to da bi zajedno s njim mogao otići i drugi legendarni krilni igrač Bavaraca Franck Ribery, Hazard bi na Allianz Arenu stigao u pravo vrijeme. Iako mu je primarna krilna pozicija, na obje strane, mogao bi igrati i na poziciji desetke, odmah iza Roberta Lewandowskog.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!