NaslovnicaVijestiPONOVO U ISTOM TIMU? Evo što je Messi rekao o mogućem ujedinjenju...

PONOVO U ISTOM TIMU? Evo što je Messi rekao o mogućem ujedinjenju sa Guardiolom!

Zvijezda i kapiten Barcelone Lionel Messi otkrio je kako bi u budućnosti volio ponovno raditi sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom. Ovaj dvojac je zajedno surađivao u Barceloni, te su ostvarili veliki uspjeh osvojivši čak 14 trofeja.

Messi želi raditi sa Guardiolom

Guardiola, koji je i sam kao igrač u dresu Barce igrao 11 sezona, priznao je kako mu je plan vratiti se i završiti trenersku karijeru na Camp Nouu, ali kako bi vodio mladi tim Barcelone, baš kao što je to radio u početku karijere.

Messi je i sam svjestan koliko je važno davanje prilike u prvom timu mladim igračima iz La Masije, a pridruživanje akademiji kluba kao dio osoblja mogao bi biti njegov prvi posao nakon završetka igračke karijere. On je u intervjuu za španjolske novine Marca rekao: “Iako bi bilo jako teško za ostvariti, volio bih ponovno raditi sa Guardiolom. On je jedan od najboljih trenera na svijetu. Važno je vjerovati mladim igračima iz akademije, tek tad će vidjeti kako nije nemoguće dobiti priliku u prvom timu. Imamo sjajnu akademiju i budućnosti bi u prvih jedanaest mogli igrati samo igrači iz akademije. Međutim, za to je potrebno vremena.”

Messi je također još jednom priznao kako mu je želja osvojiti Ligu prvaka po peti put u karijeri, isto puta koliko je osvajao Zlatnu kopačku, te Zlatnu loptu. Njegov tim je posljednji put bio prvak starog kontinenta 2015. godine, kada su savladali Juventus rezultatom 3-1 u finalu. 31-godišnjak se nada kako će se ove sezone tako nešto ponoviti: “Bilo bi dobro osvojiti Ligu prvaka. Kao što smo rekli na početku sezone, Liga prvaka je uvijek posebno takmičenje i ima posebno značenje. Voljeli bismo ju osvojiti ponovno.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!