NaslovnicaVijestiPoruka Morate navijačima Reala na Instagramu: Atletico u srcu!

Poruka Morate navijačima Reala na Instagramu: Atletico u srcu!

Alvaro Morata novi je napadač Atletica, a ovaj transfer podigao je prašinu u Madridu, pogotovo među navijačima “kraljevskog kluba”, a da li je ova objava na Instagramu svojevrsna poruka Morate navijačima Reala?

Napadač Chelsea, Alvaro Morata, narednih godinu i po dana provest će na pozajmici u Atletico Madridu, a odluka da obuče dres Jorgandžija nije se dopala navijačima gradskog rivala Reala.

Dvadesetšestogodišnji nogometaš je ponikao u mlađim kategorijama Atletica, a prve seniorske minute dobio je u dresu drugog tima Reala. Morata je za “kraljevski klub” igrao u dva navrata, od 2010. do 2014. i u sezoni 2016/17. ali sudeći po objavi na Instagramu uvijek je bio privrženiji crveno-plavim bojama.

Španjolac je priznao da je od djetinjstva sanjao da igra za Atletico. San mu se ispunio, a već 9. februara će u gradskom derbiju protiv “kraljevskog kluba” imati mogućnost da na terenu odgovori navijačima aktuelnog prvaka Evrope.

Morata je sa Realom osvojio osam trofeja (po dve LA lige, Lige prvaka i Kupa kalja i po jedan pehar Superkupa Evrope i klupskog prvenstva svijeta).

“Sanjao sam ovde da igram. Vrlo sam ponosan na ovaj korak, znam klub, stadion, igrače. Ovo je stvarno sretan trenutak za mene, ne kogu da dočekam da počnem da igram za klub. Dugo sam razmišljao o tome i gledao mnoge prethodne utakmice Atletica. Već sam osjetio da sam dio ovog kluba, a sada sam vrlo motivisan da mu sve dam”, rekao je Morata.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!