NaslovnicaVijestiPotencijalni predsjednik Barcelone najavio rušenje Nou Campa!

Potencijalni predsjednik Barcelone najavio rušenje Nou Campa!

Nou Camp bi mogao biti srušen ako Agusti Benedito pobijedi na predsjedničkim izborima u Barceloni sljedećeg mjeseca, s tim da kandidat želi obnoviti stadion.

Potencijalni predsjednik

Ostavka Josepa Marije Bartomeua na mjestu predsjednika Barcelone u listopadu pokrenula je potrebu za izborima prije termina.

Kandidat Joan Laporta želi da dovede Hectora Bellerina iz Arsenala, dok je također otkrio kako želi da slogan poznate omladinske akademije La Masia u klubu bude ‘You’ll Never Walk Alone’.

Bivši predsjednik nije jedini koji daje obećanja ako pobijedi na izborima, dok je Benedito objasnio svoj plan.

56-godišnji poduzetnik obećao je srušiti Nou Camp, umejsto da nastavi sa trenutnim planovima kluba za nadogradnju stadiona koji je izgrađen 1957. godine.

“Ako pobijedimo na izborima, sagradit ćemo novi stadion”, rekao je kandidat na predstavljanju.

“Razmotrili smo dvije mogućnosti. Prva je srušiti Camp Nou i sagraditi ga na istom mjestu. To bi značilo igrati u Montjuicu tri godine.

“Druga je mogućnost izgradnja novog stadiona u Sant Joan Despi [na trening terenu Barcelone]. O njemu bi se glasalo na referendumu tijekom prve godine našeg mandata ako budemo izabrani 24. siječnja.

“Ako to učinimo odmah, projekt koji iznosimo ne bi koštao više od 900 milijuna eura.

“To bi se financiralo prodajom prava na imenovanje stadiona u razdoblju od 25 godina.”

Već nekoliko godina postoje planovi za nadogradnju sadašnjeg stadiona, ali najnoviji plan koji je predstavljen 2018. godine kasni.

Projektom Espai Barca trebao bi se kapacitet stadiona povećati na 105 000, a dobio je i zeleno svjetlo, ali Covid-19 i trenutna financijska pitanja kluba su usporili taj plan.

Novi plan mogao bi značiti da će Barcelona igrati svoje utakmice na bivšem stadionu Espanyola.

Stadion je korišten za Olimpijske igre 1992. godine, a lokalni suparnici Barce koristili su ga od 1997. do 2009. godine, prije preseljenja na stadion RCDE.

Ovo znači da bismo u sljedećih nekoliko godina mogli vidjeti kraj dva značajna stadiona, a AC Milan i Inter dobili su dozvolu za rušenje San Sira početkom ove godine.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!