NaslovnicaVijestiPOTPREDSJEDNIK BARCELONE PRIZNAO: Istina je da se bivša zvijezda želi vratiti u...

POTPREDSJEDNIK BARCELONE PRIZNAO: Istina je da se bivša zvijezda želi vratiti u klub!

Potpredsjednik Barcelone Jordi Cardoner potvrdio je kako se bivša zvijezda katalonskog giganta Neymar želi vratiti u klub. Međutim, on je odbio potvrditi informaciju kako su započeli pregovore sa Paris Saint-Germainom, te naglasio kako je Brazilac sam odlučio otići 2017. godine.

Neymar želi nazad u Barcelonu

27-godišnjak je navodno već poručio čelnicima francuskog kluba kako želi otići, što je natjeralo vlasnika Nassera Al-Khelaifija da nedavno izjavi kako se ponašanje određenih zvijezda više neće tolerirati na Parku prinčeva.

On je u intervjuu za France Football rekao: “Nisu tu zbog vlastite zabave. Ukoliko se sa nečim ne slažu, vrata su im otvorena. Ne želim više takvo ponašanje.”

Francuske novine Le Parisien su jučer izvijestile kako su predstavnici Barcelone, na čelu sa predsjednikom Josepom Bartomeuom, pokušali započeti pregovore sa predstavnicima PSG-a, ali su iz francuskog kluba to odbili. Oni navodno žele natjerati Neymara da javno izjavi kako se želi vratiti u svoj bivši klub, gdje je osvojio Ligu prvaka 2015. godine.

To im je strategija da vrate oko 200 miliona eura, koliko su platili za njega u ljeto 2017. godine, kada je stigao u Pariz. S druge strane, Barca nije spremna platiti toliko, te žele još pregovarati o cijeni transfera. Katalonci također inzistiraju da Neymar mora pristati na brojne stvari ukoliko se zaista želi vratiti, a jedna od njih je povlačenje tužbe protiv kluba, koju je pokrenuo kada je odlazio prije dvije godine.

Cordoner je rekao: “Točno je kako se Neymar želi vratiti u Barcelonu. Međutim, mogu reći kako u klubu ne brinemo o njegovom dovođenju, jer to trenutno nije opcija. Postoje mnoge stvari u njegovom odlasku koje mi se ne sviđaju. Nismo u kontaktu s njim, a jedan je od mnogih koji žele igrati u Barci.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!