NaslovnicaVijestiPoulsen upozorava Engleze: Ako misle da će lako s nama, varaju se

Poulsen upozorava Engleze: Ako misle da će lako s nama, varaju se

Nogometna reprezentacija Danske u srijedu će odmjeriti snage protiv Engleske u okviru polufinala Eura 2020, a pred ovaj susret govorili su reprezentativci Yussuf Polsen i Jannik Vestergaard.

Napadač Danske Yussuf Poulsen upitan je da li će uloga Engleske kao favorita u polufinalu Europskog prvenstva, biti pomoć za njegovu reprezentaciju.

“Ne znam, vidjet ćemo. Tako misle engleski navijači i mediji, ali nisam siguran da tako misle i engleski igrači. Dva puta smo igrali protiv njih u Ligi nacija i osvojili četiri boda. Ako su toliko ubijeđeni da će nas pobjediti, mislim da se malo precjenjuju. Ipak, vjerujem da će duel biti izjednačen i neizvjestan. Razumije se, Engleska je favorit, igrat će kod kuće, ali smo i mi pokazali da možemo da igramo na njihovom nivou“, rekao je Poulsen na konferenciji za novinare.

O predstojećem meču, govorio je i Yussufov suigrač Jannik Vestergaard:

“Engleska ima igrače sa nevjerovatnim talentom. Njihov najjači adut je sjajna organizacija u odbrani. Međutim, vjerujemo i mi u naše sposobnosti. Ne mislim da će engleski igrači imati neki pritisak zbog činjenice što su izgubili tri polufinala u posljednjih 30 godina. To neće imati nikakav utjecaj na ovaj meč. A hoće li Engleska imati koristi od hiljada navijača na Wembleyu? Vjerovatno hoće. Mi nismo donosili odluke o mjerama protiv COVID-19. Ne možete reći da li je nešto pošteno, ili nije. Igrati protiv Engleske u ovom susretu, u svakom slučaju, bit će jedno nevjerovatno iskustvo“, rekao je Vestergaard.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!