NaslovnicaVijestiPoznat pravi razlog zbog kojeg Aubameyang ne igra danas protiv Herthe

Poznat pravi razlog zbog kojeg Aubameyang ne igra danas protiv Herthe

Napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang jučer nije otputovao sa ostatkom tima u Berlin, te neće nastupiti na večerašnjoj utakmici protiv Herthe.

Aubameyang ne igra protiv Herthe

On se u posljednjih par dana povezuje sa prelaskom u Arsenal, gdje bi trebao stići kao zamjena za Alexisa Sancheza, koji odlazi u Manchester United. Pored Aubameyanga, na Emirates bi ujedno trebao stići i Henrikh Mkhitaryan kao dio transfera Alexisa Sancheza.

Pierre-Emerick Aubameyang je stigao u Dortmund iz Saint Etiennea 2013. godine, te je ukupno u četiri i pol sezone provedene u klubu postigao 134 gola u svim takmičenjima. Trener ‘Topnika’ Arsene Wenger jučer je nagovijestio kako bi gabonski reprezentativac uskoro mogao obući dres njegovog kluba, što su čelnici Borussije Dortmund žestoko osudili.

“Smatramo da je sramotno da Arsene Wenger priča o igračima drugih klubova”, saopšteno je iz kluba, a sportski direktor Michael Zorc je dodao: “Nismo u kontaktu sa Arsenalom. Wenger bi trebao brinuti o nastupima svojih igrača.”

Njemačke novine Bild danas su otkrile pravi razlog zbog kojeg 28-godišnjak propušta večerašnju utakmicu. Jučer je trener Borussije Peter Stoger priznao kako je Aubameyang trebao nastupiti večeras, ali nije pokazao pravi stav i volju na treninzima. Kako piše Bild, on je jučer trenirao bez ikakve želje, te tako jednostavno natjerao Stogera da ga ne uvrsti na listu putnika.

“On mora ostati u Dortmundu gdje će trenirati. Neće biti uključen u utakmicu protiv Herthe”, rekao je austrijski stručnjak.

[su_no1forfootball]

Aubameyang je trenutno vodeći strijelac Borussije Dortmund ove sezone, sa 21 postignutim golom u 23 nastupa u svim takmičenjima, a klub ga je već dva puta suspendirao zbog sličnog ponašanja kao sada.

Borussia Dortmund se nalazi na četvrtom mjestu u Bundesligi sa 29 osvojenih bodova nakon 18 odigranih kola, te za vodećim Bayern Munchenom zaostaje čak 15 bodova. Na trećem mjestu nalazi se Schalke sa jednim bodom više, dok drugoplasirani RB Leipzig ima 31 osvojen bod.

S druge strane, ni Arsenalu ne ide sve po planu. ‘Topnici’ su tek an šestom mjestu nakon 23 odigrana kola, te imaju 39 osvojenih bodova, pet manje od petoplasiranog Tottenham Hotspura.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!