NaslovnicaVijestiPoznata imena četvorice igrača koje će Barcelona prodati kako bi dovela Griezmanna...

Poznata imena četvorice igrača koje će Barcelona prodati kako bi dovela Griezmanna sljedećeg ljeta

Unatoč tome što sezona još nije gotova i što Barcelona još uvijek ima priliku osvojiti trostruku krunu ove sezone, čelnici katalonskog kluba su već počeli pregovore oko dovođenja pojačanja za sljedeću sezonu.

Barcelona prodaje četiri igrača

U zimskom prelaznom roku na Camp Nou su stigla dva pojačanja, Philippe Coutinho i Yerry Mina, ali na tome ne planiraju stati. Navodno, u klub stižu još dva igrača, a u pitanju su talentirani brazilski veznjak Arthur, čiji transfer je već potvrđen i iznosit će 30 miliona eura, te zvijezda Atletico Madrida Antoine Griezmann.

Katalonci su francuskog reprezentativca pokušali dovesti i prošlog ljeta, ali ‘Jorgandžije’ su za svog najboljeg igrača tražile cifru od čak 200 miliona eura. Međutim, on je u međuvremenu potpisao novi ugovor u kojem ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura, koju Barca planira aktivirati na kraju sezone.

Međutim, to se neće dogoditi ukoliko klub ne napusti nekoliko prvotimaca, s obzirom da je Blaugrana od početka ljetnog prelaznog roka potrošila nevjerovatnih 436 miliona eura na nova pojačanja, a više od pola te cifre je otišlo na dovođenje Coutinha i Ousmanea Dembela.

[su_no1forfootball]

Kako piše španjolska Marca, jedan od igrača koji će zasigurno napustiti klub je Rafinha. Brazilac je trenutno na posudbi u Interu, koji ima opciju otkupa njegovog ugovora sljedećeg ljeta za 35 miliona eura. Pored njega, Camp Nou će navodno napustiti i Denis Suarez, Arda Turan, te Andre Gomes, na koje Ernesto Valverde više ne računa, dok budućnost Aleixa Vidala još uvijek nije poznata.

Barcelona je trenutno na vodećem mjestu u La Ligi sa 69 osvojenih bodova nakon 27 odigranih kola, osam bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida kojeg su savladali prošlog vikenda rezultatom 1-0. Katalonci će večeras u okviru 28. kola gostovati kod posljednjeplasirane Malage, koja ima čak 20 poraza ove sezone. Pored toga, u srijedu ih očekuje uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, nakon što su na gostovanju na Stamford Bridgeu odigrali 1-1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!