NaslovnicaVijestiPoznati putnici za Championship, Liverpool i Chelsea remizirali

Poznati putnici za Championship, Liverpool i Chelsea remizirali

Sunderland savladao Everton s 3:0, čime je osigurao premijerligaški status i naredne sezone. Newcastle ide u niži rang, baš kao i Norwich, kojem nije pomogla pobjeda nad Watfordom 4-2. U velikom derbiju, Liverpool i Chelsea odigrali 1-1.

Championship

Sam Allardyce je stigao na “Stadion svjetlosti” u Sunderland kao čovjek koji nikada nije ispao iz Premiershipa. “Big Sam”, unatoč svim očekivanjima, i ove godine je sačuvao svoj klub od ispadanja u Championship.

Njegov Sunderland je savladao Everton s 3-0, čime je osigurao mjesto u Premier ligi i naredne godine. Patrick van Aanholt je donio prednost domaćem timu u 38. minuti, a četiri minute kasnije vodstvo je udvostručio Lamine Kone. Svojim drugim golom, Kone je u 55. minuti otklonio sve dileme i postavio konačan rezultat.

Slavlje je počelo u Sunderlandu, a da bude još veće, ova pobjeda je poslala najvećeg rivala, Newcastle, u Championship. Newcastle je izgubio teoretske šanse za opstanak u elitnom rangu.

“Svrakama” će se, na putu za niži rang, pridružiti i “kanarinci” – Norwich, koji je pobijedio s 4-2 Watford, ali im ta tri boda, nakon trijumfa Sunderlanda, ne znače mnogo.

Troy Deeney je donio vodstvo gostima u 11. minuti, ali je Norwich brzo preokrenuo. Nathan Redmond je izjednačio u 15. minuti, a tri minute kasnije Mbokani preokrenuo. Autogolom Cathcarta u 37. Minutu, Norwich je uvećao prednost.

Odion Ighalo je smanjio početkom drugog dijela igre, ali je konačan rezultat, svojim drugim golom na meču, postavio Mbokani u 57. minuti.

[su_sportingbet]

U posljednjoj današnjoj utakmici, sastali su se “stari znanci” – Liverpool i Chelsea. Na Anfieldu, gosti su vodili golom Edena Hazarda od 32. minute, a izjednačenje “crvenima” je donio rezervista Christian Benteke u posljednjim momentima igre.

Liverpool je osmi na tabeli sa 59 bodova, dok je iza njih upravo Chelsea sa deset bodova manje.

Naredne godine u Premiershipu nećemo gledati Aston Villu, Norwich i Newcastle.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!