NaslovnicaVijestiPoznato koliko PSG mora zaraditi kako bi ispoštovao Uefa FFP

Poznato koliko PSG mora zaraditi kako bi ispoštovao Uefa FFP

Paris-Saint Germain je možda napravio posao decenije u prelaznom roku proteklog ljeta, kada su u klub stigli Kylian Mbappe, te Neymar, čiji je transfer iznosio čak 222 miliona eura, što je novi rekord u nogometu.

PSG prekršio financijski fair play

Ipak, taj ‘posao decenije’ je stvorio i veliki broj problema za Parižane, unatoč tome što Brazilac pruža sjajne partije na terenu, baš kao što se i očekivalo od njega.

Prije svega, on se već mjesec dana nakon dolaska posvađao sa jednim od najboljih igrača PSG-a svih vremena, Edinsonom Cavanijem, te tako narušio atmosferu već na početku svoje prve sezone u klubu.



Ipak, to se na kraju riješilo, te su se dvije zvijezde pomirile, te priznale da više ne postoje problemi između njih dvojice.

Uprkos tome, daleko veći i važniji problem upravi PSG-a predstavlja činjenica da se nalaze pod istragom UEFA-e, koja smatra kako je francuski klub prekršio financijski fair play proteklog ljeta.

U klub su, pored Neymara, stigli i Dani Alves (besplatno) i Kylian Mbappe na posudbu, te su obojica dobili visoke plaće.

Danas je francuska radio stanica RMC Sport otkrila (neslužbene) detalje UEFA-ine istrage, a rezultati se neće nimalo svidjeti upravi i vlasniku PSG-a, koji je bio na saslušanju u Nyonu prošlog mjeseca.

Naime, RMC Sport otkriva kako Parižanima nedostaje nevjerovatnih 80 miliona eura kako bi ispoštovali pravilo financijskog fair playa. Ovo pravilo se ne odnosi na trenutnu sezonu, ali bi mogli biti izbačeni iz Lige prvaka sljedeće sezone ukoliko do kraja trenutne sezone ne dobiju te novce.

Klub iz francuske prijestolnice će zbog toga biti primoran ove zime riješiti se nekoliko igrača, a na izlaznim vratima su navodno Angel Di Maria, za kojeg je interes pokazivala Barcelona, te Lucas Moura, koji je meta mnogih engleskih klubova.

Međutim, problem je u tome što su i ostali europski velikani upoznati sa situacijom u kojoj se PSG nalazi, te nisu spremni ponuditi tolike novce ni za jednog od te dvojice igrača.

UEFA će svoju istragu završiti do kraja godine, kako su iz PSG-a i zatražili, kada će biti objavljeni i službeni rezultati.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!