NaslovnicaVijestiPoznato kada se igraju finala Lige prvaka i Europske lige!

Poznato kada se igraju finala Lige prvaka i Europske lige!

Liga prvaka i Europska liga će se izgleda nastaviti isključivo u kolovozu nakon više razgovora o ostatku sezone 2019/20.

UEFA je u utorak rekla da postoji mogućnost da se natjecanja igraju tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

No, BBC Sport je razumio kako su se posljednje rasprave vrtile gotovo isključivo oko plana o kompletiranju domaćih liga do 31. srpnja, a nakon toga uslijedila bi europska natjecanja.

Ništa definitivno nije dogovoreno, ali UEFA želi ostaviti sve opcije na stolu što je duže moguće s obzirom na opću nesigurnost u Europi, a koliko znamo da ne postoji garancija da će sezona biti gotova.

Međutim, postoji mišljenje da su vjerojatnije da će se ograničenja putovanja smanjiti u kolovozu, što bi bilo potrebno za prekograničnu konkurenciju.

Predviđeni scenarij bio bi da se četvrtfinale i polufinale dotičnih europskih natjecanja igraju u dvije utakmice između 11. i 22. kolovoza, iako bi to još moglo biti smanjeno na jednu utakmicu s obzirom na situaciju.

U planovima o kojima se sada raspravlja, postojala bi određena fleksibilnost domaćih utakmica koja će se igrati u kolovozu, ukoliko se zaključak iz srpnja pokaže nemogućim.

U Premier ligi se ima odigrati još devet kola, ali u Španjolskoj i Italiji, dvije zemlje koje su teže pogođene, preostalo je još 11, odnosno 12 rundi – iako obje imaju manje utakmica s kupom da bi se uklopile u svoj raspored.

UEFA se nada da će situacija postati jasnija u sljedećih dva tjedna, ali dovršetak sezone na ovaj način najmanje bi poremetio njezino kvalifikacijsko natjecanje za sezonu 2020-21, koje je trebalo započeti krajem lipnja, ali kasnilo je na neodređeno vrijeme.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!