NaslovnicaVijestiPredsjednik Borussije Dortmund: Žalimo zbog njegovog dovođenja!

Predsjednik Borussije Dortmund: Žalimo zbog njegovog dovođenja!

Predsjednik Borussije Dortmund Reinhard Rauball izjavio je kako je imenovanje Petera Bosza novim trenerom njegovog tima bila velika greška.

U Borussiji žale zbog dovođenja Bosza

54-godišnji nizozemski stručnjak je prošlog ljeta na klupi naslijedio Thomasa Tuchela, nakon što je prošle sezone sa Ajaxom stigao do finala Europske lige, gdje su poraženi od strane Manchester Uniteda.

Bosz je imao sjajan start na Westfalen stadionu, njegov tim je slavio u šest od prvih sedam odigranih utakmica u Bundesligi, ali zbog loših rezultata u Ligi prvaka, te zbog naglog pada forme u ligi, on je dobio otkaz. Predsjednik kluba Rauball je mišljenja kako ga nisu trebali uopće ni dovoditi, već su se trebali odlučiti za nekog potpuno drugog.

“Za nas je to bila loša odluka. To jednostavno nije uspjelo, čak me boli što to govorim”, rekao je Rauball, koji obavlja funkciju predsjednika kluba od 2004. godine.

Nakon što je Borussia Dortmund bila vodeća u Bundesligi nakon sedam odigranih kola, uslijedio je nagli pad forme, a Bosz je dobio otkaz nakon poraza na domaćem terenu protiv Werder Bremena (1-2). Tako je otišao iz Borussije, koja je u tom trenutku bila čak osmoplasirana. Ipak, uspjeli su se oporaviti dolaskom novog trenera Petera Stogera, koji je slavio u prve dvije ligaške utakmice, a Borussia u novu godinu ulazi na trećoj poziciji na tabeli.

[su_no1forfootball]

Klub iz Dortmunda je razočarao ove sezone u Ligi prvaka. Osvojili su samo dva buda iz grupe H gdje su igrali protiv Tottenham Hotspura, Real Madrida i APOEL-a, te završili na trećem mjestu. U prvoj nokaut fazi Europske lige će igrati protiv Atalante, a prva utakmica je 15. februara na Westfalenu.

U Bundesligi, s druge strane, imaju 28 osvojenih bodova iz 17 odigranih kola, a ispred njih se na drugom mjestu nalazi Schalke sa 30 osvojenih bodova, dok je vodeći Bayern Munchen, koji ima 41 osvojen bod. U sljedećem kolu, koje se igra 12. januara, na svom terenu će dočekati 12-plasirani Wolfsburg.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!