NaslovnicaVijestiPredsjednik Intera otkrio koja tri igrača Nerazzurri žele dovesti ovog ljeta

Predsjednik Intera otkrio koja tri igrača Nerazzurri žele dovesti ovog ljeta

Vlasnik Intera je potvrdio da su ovog ljeta glavne mete kluba Gabriel Jesus, Domenico Berardi i Antonio Candreva.

Predsjednik Intera otkrio koja tri igrača Thohir

Inter je prošle sezone završio na četvrtom mjestu u Seriji A, velikih 13 bodova iza trećeplasirane Rome, i dodatno želi pojačati tim pred početak sljedeće sezone.

Indonezijski biznismen, Erick Thohir, Interov većinski vlasnik i predsjednik od 2013. godine, potvrdio je danas koje su glavne mete Nerazzurra ovog ljeta: “Pokušat ćemo dovesti Gabriela Jesusa, dok su Domenico Berardi i Antonio Candreva i dalje moguće opcije.”

Napadač Palmeirasa Jesus privukao je pažnju mnogih europskih velikana, kako kaže njegov agent, iako je tek godinu dana profesionalan nogometaš.

U međuvremenu, Gabriel je prije par dana izrazio želju da se pridruži Barceloni, koja je također zainteresovana za njega, izjavivši: “Preći u Barceloni bi bilo ostvarenje mog sna. Svjestan sam svog stanja, znam koji je moj potencijal i što mogu ponuditi.”

19-godišnjak je postigao četiri gola i kreirao 12 prilika ove sezone u brazilskoj ligi, a također je impresionirao i u Copa Libertadoresu.

Veliki brazilski talenat prirodno igra poziciju desnog krila, iako može pokriti i poziciju centralnog napadača, a također je dobio i poziv u U23 reprezentaciju Brazila.

Berardi i Candreva, s druge strane, su mnogo poznatija imena Interovim navijačima, jer ovaj duo igra u Seriji A za Sassuolo, odnosno Lazio.

Berardi je postigao sedam golova i upisao šest asistencija u Seriji A prošle sezone, te uveliko pomogao Sassuolou da završi na šestoj poziciji, a također standardno igra i za U21 reprezentaciju Italije.

Candreva je postigao deset golova i upisao tri asistencije u dresu Lazija, a trenutno je na Europskom prvenstvu sa ostalim reprezentativcima. Lazio je navodno odbio ponudu Intera od 15 miliona za 29-godišnjaka, ali čini se da Inter sprema bolju ponudu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!