NaslovnicaVijestiPredsjednik talijanskog saveza poslao jasnu poruku oko nastavka sezone

Predsjednik talijanskog saveza poslao jasnu poruku oko nastavka sezone

Italija je bila najteže pogođena europska zemlja na početku pandemije koronavirusa, te je prva prekinula nogometna natjecanja, a da bi potom uslijedila obustava sezone i u ostalim europskim ligama. Kao i u čitavoj Europi, ključno pitanje je kada i kako bi prvenstvo moglo biti nastavljeno, a predsjednik talijanskog saveza poslao je jasnu poruku oko nastavka sezone.

poruku oko nastavka sezone

Predsjednik nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina rekao je danas da neće odustati od završetka sezone i da će ceo sistem imati koristi od nastavka Serie A.

“Kažem to jednom zauvijek, prvenstvo mora da se završi i ima vremena za to. Vlada, liga, Savez, ljekari, zajedno ćemo odlučiti, odgovorno. Cijeli naš sistem bi imao korist od ponovnog pokretanja prvenstva”, rekao je Gravina za list La Repubblica.

Europski nogomet je zaustavljen zbog pandemije korona virusa, a Italija je jedna od prvih zemalja koja je usljed velikih problema zbog širenja COVID-19 obustavila natjecanja.

“Poštujem nauku, ali ne mogu da se odreknem. Radimo na tome da se vratimo npgometu, ali ne i kada. Kada se Italija vrati životu i kada budu stvoreni uvjeti, tada će se vratiti i nogomet”, kazao je Gravina.

Po njegovim riječima, neće biti moguće da se utakmice igraju u samo jednom gradu, ali postoji šansa da se nogomet izmjesti sa sjevera zemlje.

“Moguće je prvenstvo bez utakmica na sjeveru, ali ne samo u jednom gradu. Možemo da igramo 10 utakmica na jednom terenu tokom vikenda. Takođe, potrebno nam je 20 sportskih centara”, naveo je prvi čovjek talijanskog nogometa.

On je istakao da bi otkazivanje sezone pokrenulo niz sporova, a da su neki klubovi već upozorili na to. Još ne postoji rok za nastavak, a Italija će, kako je rekao, “ići pod ruku” sa ostalim europskim zemljama.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!