NaslovnicaVijestiPredsjednik Torina otkrio za koju cifru Andrea Belotti može napustiti klub

Predsjednik Torina otkrio za koju cifru Andrea Belotti može napustiti klub

Predsjednik Torina Urbano Cairo izjavio je kako ne planira prodavati zvijezdu kluba Andreu Belottija ovog ljeta, te da će napadač dobiti dopuštenje da ode samo ako neki klub plati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 100 miliona eura.

Predsjednik Torina otkrio da Belotti može otići za 100 miliona

Belotti je bio u sjajnoj formi prošle sezone, postigao je 26 golova u Seriji A, te tako privukao pažnju mnogih europskih velikana, uključujući Manchester United, Chelsea i AC Milan.

Talijanski mediji u posljednje vrijeme navode kako je Milan već počeo pregovore oko dovođenja talijanskog reprezentativca, ali Cairo je potvrdio da ga ne planira prodavati ovog ljeta.

Belotti u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura koja važi za klubove izvan Italije, ali predsjednik je dodao da isto važi i za klubove iz Serije A.

“Belotti ima otkupnu klauzulu za strane klubove, ali nadam se da će ostati u Torinu još godinu dana”, rekao je Cairo za Sky Sports Italiju.

“Ukoliko također neki klub iz Italije ponudi 100 miliona eura i on poželi otići, onda ćemo razmisliti o tome. Međutim, ne želim ga prodati. Pustio bih ga samo ako bih morao, odnosno ako se aktivira njegova otkupna klauzula.”

“Nema potrebe da razgovaram s njim. Trenutno je u centru pažnje, svi mediji pišu o njemu, ali ja ga želim zadržati. Neće napustiti klub za manje od 100 miliona eura.”

“On je važan, ali Torino je važniji. Ima ugovor do 2020. godine, iza sebe je imao sjajnu sezonu i volio bih da ostane još godinu dana s nama. Nema ništa više što bih rekao o njemu.”

[su_no1forfootball]

[su_cashout]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!