NaslovnicaVijestiPredsjednik Tottenhama otkrio za koju cifru Eriksen može napustiti klub

Predsjednik Tottenhama otkrio za koju cifru Eriksen može napustiti klub

Vezni igrač Tottenham Hotspura Christian Eriksen sinoć je postigao hat-trick u pobjedi Danske protiv Republike Irske rezultatom 5-1 u uzvratnoj utakmici play-offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Barcelona želi Eriksena

Svojim nastupom je oduševio mnoge, a posebno predsjednika Tottenham Hotspura Daniela Levyja koji smatra kako danski reprezentativac vrijedi više nego Neymar.

Brazilski reprezentativac je sinoć nastupio na prijateljskoj utakmici protiv Engleske na Wembleyu, a konačan rezultat je glasio 0-0.

Španjolske novine Mundo Deportivo su objavile kako je Barcelona zainteresovana za usluge Christiana Eriksena, ali Daniel Levy je odmah reagovao na te špekulacije izjavivši kako zvijezda njegovog tima nije na prodaju, odnosno da neće otići nimalo jeftino.

“Ako je Paris Saint-Germain platio 222 miliona eura za Neymara, onda Christian Eriksen košta 225 miliona eura.”

Katalonski klub je u potrazi za zamjenom za Andresa Iniestu, koji vjerovatno igra svoju posljednju sezonu na Camp Nouu. Pored Eriksena, Barca se već dugo vremena povezuje sa dovođenjem zvijezde Liverpoola Philippea Coutinha.

Međutim, kako stvari trenutno stoje, teško da će dobiti ijednog od njih dvojice. Liverpool je jasno dao do znanja da Brazilac nije na prodaju, a i predsjednik Spursa je odmah reagovao čim su se pojavile špekulacije o mogućem odlasku Eriksena.

Levy u posljednjih nekoliko godina ima titulu ‘teškog pregovarača’. U svojoj knjizi pod nazivom ‘Vodeći’, legendarni Sir Alex Ferguson je opisao pregovore sa Tottenham Hotspurom oko kupovine Dimitra Berbatova.

Bivši trener Manchester Uniteda je napisao: “To cijelo iskustvo je bilo bolnije od moje zamjene kuka.”

S obzirom da Eriksen ima tek 25 godina, odnosno da su najbolje godine pred njim, teško je očekivati da će ga Tottenham Hotspur zaista pustiti za manju cifru od one koju je naveo njihov predsjednik.

Tottenham Hotspur je trenutno trećeplasirani u Premier ligi sa 23 osvojena boda, isto kao i drugoplasirani Manchester United, ali ima malo lošiju gol razliku. Uvjerljivo vodeći je Manchester City sa osam bodova više nakon 11 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!